Nica

Nica ima kvalitet i ambicije za Ligu šampiona

Šampionat Francuske je odavno rešen, barem pitanje šampiona i jedne od tri ekipe koje će se od sledeće sezone takmičiti u drugoj ligi, ali su zato veoma zanimljiva dešavanja u borbi za preostala dva mesta koja vode u Ligu šampiona.
Jedna od utakmica čiji ishod može da ima značajne posledice po poredak timova u vrhu je duel Nica – Rems koji se u petak uveče igra na Alijanc Rivijeri.
Nica je prošle nedelje imala sjajnu priliku da osvoji sva tri boda u Lionu, ali je i pored toga što je vodila protiv domaćina koji je jedan deo susreta igrao sa fudbalerom manje, na kraju ipak primila gol i osvojila samo jedan bod. Da je umesto što je igrala rezervisano, Nica insistirala na ofanzivnijoj igri i želji da poveća vođstvo, verovatno bi i druga dva boda otišla na Rivijeru.
Ipak, ekipa Koda Puela ima kvalitet da se izbori za Ligu šampiona, ali će morati da uloži maksimalan napor u preostala četiri kola. NIca inače igra veoma atraktivan i efikasan fudbal (najviše datih golova posle PSŽ-a i Liona), a jedina stvar koja može da ih spreči da se ne nađu u elitnom takmičenju je eventualni strah od neuspeha.
Dobra vest za trenera domaćih je odličan zdravstveni bilten na kome nema novih povređenih fudbalera.
Rems je potpuno razočarao prošle nedelje izgubivši od otpisanog Troa, čime je sebi povećao šanse za ispadanje, odnosno stvorio gomilu novih problema. Raspored nije na strani ove ekipe, pošto je u poslednjim kolima očekuju susreti sa Marsejom i Lionom.
Rems je u prethodnom periodu imao dosta problema sa postizanjem golova, a trener Gegan je pravio neke izmene u ofanzivnoj liniji koje mu nažalost, nisu donele rezultate kakve je očekivao.
U svakom slučaju, Rems mora da osvaja bodove bez obzira što igra protiv ekipe koja nema ambicije da ih prepusti, jer se Ažaksjo i Tuluz nalaze na samo dva i tri boda rastojanja.
Nica je na svom terenu jedini put poražena od Remsa daleke 1976-godine, a od ukupno 16 mečeva, pobedila je 11 puta.
Rems je jedini tim koji uz Tuluz, nije uspeo da nadigra nijednu ekipu koja se nalazi među prvih pet na tabeli!
Utakmica počinje u 20:30.