Sem Olerdajs je na pragu otkaza

Nije samo Olerdajs, još osam menadžera uključeno u aferu

Sem Olerdajs je posle nešto više od dva meseca napustio klupu reprezentacije Engleske jer je otkriveno da je umešan u nezakonite radnje.

Big Sem je pomagao nekim agentima da zaobiđu pravila i savetovao ih je kako da ipak zadrže neke procente vlasništva nad fudbalerima, iako je to u Engleskoj zabranjeno.

Skandal se nikako ne smiruje, pa je tako još osam menadžera iz Engleske optuženo za slične radnje, očigledno je da Olerdajs nije bio usamljen slučaj.

Optužba engleski medija glasi da je još osam menadžera osim njega učestvovalo u sličnim radnjama, ali se ne navode njihova imena. Prilično je čudno da se sve ovo događa jer je Olerdajs kao selektor imao platu od 3,2 miliona funti godišnje, koje sada mora da se odrekne.

Novinari su snimali fudbalske agente Pina Paljaru, Daksa Prajsa i Skota Mekgarvija i od njih saznali mnogo toga. Paljara je ranije bio povezan sa Juventusom i 2005. mu je zbog Kalčopolija na pet godina zabranjeno da se bavi bilo čime vezanim za fudbal.

Paljara je ispričao da je termin “malo kafe” bio korišćen za isplate, pa su razgovori izgledali otprilike ovako.

Kada radimo transfer on nam kaže: “Da hoću igrača, ali ima li malo kafe za mene Pino”, i tu se dogovorimo“, navodi se u medijima.

Paljara je ispričao da je korupcija i pohlepa u engleskom fudbalu veća nego u Italiji, ali da svi dobro paze da ne budu uhvaćeni, a ispričao je da postoje neki menadžeri koji više ne rade te stvari.

Jedan od njih je bio među najgorima, a sada je nevinašce. Zarađuje ogroman novac i to mu više ne treba“, ispričao je Paljara.

Ipak Paljara je istakao da on nikada nije učestvoao u tim radnjama.

Nikada nisam platio reket nikome, nikada im nisam davao novac.

Ostaje da se vidi kako će se završiti ovaj skandal, ali bi ovo mogao da bude veliki udarac na kredibilitet i marketinšku privlačnost Premijer lige. Moguće je da nas čeka Kalčopoli u engleskom fudbalu.