Nikola Jokić ličnim NBA rekordom ''pocepao'' Mrežice!

Nikola Jokić ličnim NBA rekordom ”pocepao” Mrežice!

Oni koji su probdeli proteklu noć u kojoj su nastupila dvojica srpskih košarkaša koji igraju u NBA, sada sigurno mirno spavaju sa saznanjem da su uživo prisustvovali novom rekordu karijere koji je ostvario Nikola Jokić u pobedi njegovog Denvera nad Bruklinom!


O opasnosti od padanja u dremež nije bilo ni govora, jer je Jokić od samog početka utakmice počeo da ”cepa” Mrežice u, sada se već slobodno može reći, njegovom prepoznatljivom stilu. Centar Grumenja je zatrpavao koš protivničke ekipe iz svih mogućih pozicija i udaljenosti, upotrebljavajući sve moguće varijante šuteva koji se koriste u ovom sportu.

Kada je na kraju bio primoran da napusti igru zbog šest ličnih grešaka, navijači Denvera su ga pozdravili ovacijama dok je na semaforu stojala brojka 41, koja je značila da je pao rekord iz Medison Skver Gardena! Učinak od 40 postignutih poena u  februarskoj pobedi nad Njujorkom, Nikola Jokić je prethodne noći smestio na drugo mesto blistavom partijom u kojoj je pored spomenutog broja koševa imao i dvanaest uhvaćenih lopti, pet asistencija i po dve rampe i ukradene lopte!

NBA

To je navelo trenera Denvera da izjavi da je vreme da prestane da ga naziva mladim igračem jer je jasno da bez obzira na mladost, Nikola ima sve odlike košarkaša koji pripada krugu najboljih u NBA.

Osim toga što je za poen popravio rekord karijere, centar Grumenja je to uradio uz sjajan šut iz igre od 53,5%, pri čemu je trojke šutirao 4/9, odnosno skoro 44%! Dve rampe i ukradene lopte nagoveštavaju da se Jokić popravlja i u onom segmentu koji mu je u prethodne dve sezone bio slabiji od napadačkog učinka, a to je igra u odbrani. Na tome ima još fosta da radi, ali sam letošnji boravak Melouna u Somboru dovoljno govori o ozbiljnosti planova koje u Denveru imaju u vezi sa Jokićem.

Denver je ovom pobedom premašio postotak od 50% pobeda, što je i cilj za ovu sezonu za koju se u klubu nadaju da će im posle nekoliko godina doneti učešće u plej-ofu. Grumenje sa odnosom pobeda i poraza 6-5 i sledeću utakmicu igra u svom gradu gde za dva dana dočekuju Oklahomu.

Inače, Oklahoma se neočekivano našla na drugoj strani najvećeg iznenađenja prethodne večeri.  Naime, ekipa Rasela Vestbruka je poražena od Sakramenta sa 94:86, što je Kraljevima tek druga pobeda od početka sezone! Za Sakramento je igrao i Bogdan Bogdanović čiji je učinak bio sedam koševa, četiri skoka i dve blokade. Kraljevi sledeću utakmicu takođe igraju za dva dana kada im u goste dolazi ove sezone odlična Filadelfija.


7.11.2017. NBA: Jokić i Denver prebacuju normu, ali se ”piše” dvojka u hendikepu !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *