Marko Nikolić

Nikolić: Ne igramo Grof i ja, ne obazirem se na penal

Šef stručnog štaba Partizana Marko Nikolić je na konferenciji za novinare pred meč sa Crvenom zvezdom izneo svoje utiske o predstojećem derbiju.

Svi dobro znamo da je derbi utakmica inspiracije, nadahnuća. Mnogo puta nije pobeđivao bolji. Drugi faktori utiču na ishod derbija, želja i odnos igrača, mirnoća, vruće srce a jako mirna glava, upornost, želja više od protivnika. A, kad god je moguće i pametnije na terenu. Mnogo faktora utiče na rezultat, a mi treba odnosom da zaslužimo gram sportske sreće, koji je isto tako faktor u derbiju“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je derbi jako bitna utakmica i da su zlonamerni svi oni koji žele da ga obezvrede.

Derbi je najveća i najlepša utakmica u našem fudbalu, koliko god oni koji fudbal gledaju negativnim očima želeli da obezvrede tu svetinju. To je praznik i svi mi u Partizanu se neobično radujemo i spremamo za tu utakmicu”, kazao je Nikolić.

On je stigao u klub u toku sezone i sada ističe da je tim i dalje u procesu selekcije, ali da se vidi pomak.

Mi smo u procesu selekcije u sred takmičenja i momenat u koji se nalazimo nije najbolji, ali vidi se pomak u igri Partizana, nemam dilemu. Postoji veća disciplina, odgovornost, potrebno je da grupa talentovanih igrača dosegne svoju željenu formu, što nije tako lako jer neki nisu bili u takmičarskom ritmu“, rekao je on.

Za njegov tim je zaostatak na tabeli motiv više, ali ističe da minus od devet bodova nije tragičan jer ima još mnogo da se igra u prvenstvu.

Na nama je da na terenu odgovorimo na izazove. Zvezda ima sav naš respekt. Dodatan motiv više za nas je da probamo da nađemo takmičarski priključak. Kakav god da bude rezultat, mnogo još ima da se igra. Svi smo skloni da donosimo zaključke pre vremena. Biće još teških utakmica, a svi zaboravljaju Vojvodinu i neke druge timove. Očekujem uzbudljivo prvenstvu“, rekao je Nikolić.

Mnogo se bure podiglo oko izborne skupštine kluba, ali po Nikolićevim rečima to ne dopire do sportskog dela.

Igrači i članovi sturčnog štaba su apsolutno nezainteresovani za ta događanja jer to nije naš posao. Profesionalci smo i imamo jasne ciljeve ispred sebe. Smatrao bih nas naivnim, a da ne upotrebim i težu reč, kada bismo se bavili bilo čim drugim osim onoga što je ispred nas”, dodao je on.

Takođe je dodao da ne želi da u prvom planu budu treneri, već igrači.

Ne igramo nas dvojica tu utakmicu. Sa treninzima i sastancima se završava naš posao. Iza toga glavni akteri postaju igrači i oni treba da budu u fokusu. Ovakve utakmice su menjale karijere mnogim igračima, mnogi su dosezali velike visine u karijerama i želim da neko od momaka iz Partizana bude u prvom planu, a ne kolega Božović i ja. Želim da ovaj derbi rodi neke nove heroje“, kazao je Nikolić.

Što se tiče izbora sudije – nema primedbi.

Toliko posla ima u organizaciji treninga i utakmica. Sav naš fokus je u toj priči, a ne na stvari koje se dešavaju oko kluba, a pogotovo ne na suđenje. Mažić je naš najbolji sudija, to ne može niko da ospori i bilo bi mnogo polemika ko god drugi da sudi, a ovako je stabilna situacija“, odgovorio je trener Partizana.

Mnogo se pričalo i o tome da Partizan nije dobio penal na derbijima odavno. Nikolić je skrenuo priču sa te teme.

Nisam opterećen tom činjenicom, niti me posebno zanima da li će se sudija odlučiti da dosudi na jednoj ili drugoj strani. Imali smo pre nekoliko godina dva za protivnika ovde kod nas, pa smo dobili tu utakmicu. Naravoučenije je da je mnogo izazova ispred nas. U sportu mora da se podnese žrtva da bi se došlo do velikih ciljeva. Toliko želimo da dobijemo ovu utakmicu“, rekao je Nikolić.