Milan Nikolić

Nikolić Srbima prokrčio put na Filipine

 

Fudbaler Milan Nikolić već godinu dana je na Filipinima, a njegova sportska karijera na ovom ostrvu sve vreme ide uzlaznom putanjom.

Uspeo je da ostvari sve ono što je zacrtao, ali  je i premašio sopstvena očekivanja.

Kada sam potpisao za klub, u prvom intervjuu za filipinsku televiziju obećao sam titulu, ali ne i dve. Prethodna godina je bila fenomenalna jer smo osvojili sve što se može osvojiti – u našim rukama bili su i kup i šampionat (dupla kruna). Tako smo napravili istorijski uspeh i po prvi put u istoriji filipinskog fudbala uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona Azije“, objašnjava Nikolić koji je proglašen za najboljeg defanzivca, a ujedno i najboljeg stranca lige.

Mesec dana pred kraj sezone smenjen je dotadašnji trener Manton, a na čelo kluba došao je novi vođa – Britanac. Tada su, kaže Nikolić, krenuli loši dani za ekipu, pa je u poslednjih nekoliko kola klubu umalo izmakla i titula. Mnogi igrači odlučili su da napuste klub zbog zakasnelih plata, a među njima je bio i Milan, svestan da njegova porodica živi od novca, a ne od obećanja da će biti bolje.

Bio je pred potpisom za angažman u Maleziji, a pošto se sve to izjalovilo zbog loše saradnje sa agentom, dobio je ponudu iz FK “Lajola Meralko Sparks”, koji je bio treći u ligi, ali sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani. Poziv je prihvatio.

Klub je odlično organizovan i gaji ambicije da osvoji prvenstvo.  Angažovali su par kvalitetnih igrača koji su nedostajali prošle sezone, ali je kostur ekipe ostao nepromenjen. Trener je bivši selektor države, a u ekipi su uglavnom igrači iz Evrope rodjeni i odrasli u Engleskoj, prošli škole fudbala Čelzija i Evertona, ali sa filipinskim korenima” objašnjava Nikolić.

Zahvaljujući Milanu, prvom srpskom igraču filipinskog fudbala, vrata ove ostrvske države još šire su otvorena za srpske igrače. Vlasnik kluba je ujedno i sponzor jednog univerziteta, pa neki od učenika ovog koledža po završetku školovanja dobijaju angažman u timu.

Trener mog kluba u saradnji sa vlasnikom univerziteta ima plan da popularizuje fudbal. Zadovoljni mojim učinkom, oni žele da u narednom periodu dve stipendije za studije na ovom koledžu ponude igračima iz Srbije” kaže Nikolić.