Nikolić zadovoljan napretkom ekipe, Partizan ide na pobedu protiv Albe!

Nikolić zadovoljan napretkom ekipe, Partizan ide na pobedu protiv Albe!

Visoka efikasnost i utakmice koje su veoma atraktivne za publiku su samo dve od nekoliko odlika koje razlikuju sadašnji Partizan u odnosu na onaj koji smo gledali prethodne sezone.


Jedan od pokazatelja na osnovu kojeg se odlično vidi koliko su uzbudljivi mečevi ove ekipe je to što je na četiri utakmice Partizana, bar jedna od ekipa postigla više od sto poena – dva puta su to bili košarkaši Miroslava Mute Nikolića, a dva puta njihovi protivnici.

Jedan od dva tima koji su prebacili stotku ( 111:85) u okršaju sa Crno-belima je nemačka Alba koja u dvoranu ”Aleksandar Nikolić” dolazi kao drugoplasirani tim u grupi C, sa samo jednom izgubljenom utakmicom. To je možda i jedini susret u kojem je Partizan tokom celog susreta bio u podređenoj ulozi.

Na klupi Albe sedi iskusni španski stručnjak Aito Garsija Reneses, a glavni košarkaši u ekipi su Amerikanci: bekovi Pejton Siva i Spenser Baterfild, te krilo Luk Sikma, inače sin nekada izvanrednog NBA košarkaša Džeka Sikme.

U redovima Žutih nastupa i mladi reprezentativas Srbije Stefan Peno, koji je upravo protiv Partizana odigrao svoju najbolju utakmicu otkako je stigao iz Barselone. Mladi bek je u tom susretu postigao 15 poena i imao tri asistencije.

PartizanNikolićevi košarkaši su pre nekoliko dana pobedom u Sremskoj Mitrovici protiv Mege prekinuli niz od tri izgubljene utakmice u svim takmičenjima. Trener Crno-belih je izjavio da je prilično zadovoljan igrom i stavom svoje ekipe, kao i da je uočljivo da Partizan pokazuje stalan napredak od početka sezone.

Shodno tome su se i ambicije promenile, pa se od skromnih najava, stiglo  do procena da bi ekipa ipak mogla da osigura plej-of u ABA ligi. Kada je u pitanju Evrokup, akcenat je i dalje na sticanju iskustva, mada bi trijumfom protiv Albe, šanse i tu postale nešto veće nego što su u ovom trenutku.

Ključ za pobedu Partizana definitivno leži u smanjenju broja primljenih koševa po čemu je on sa prosekom od 95,8 najlošiji u takmičenju. Crno-beli bi takođe morali da budu precizniji u šutu za tri poena u čemu su čak ispod 30% i što ih je u nekim susretima omelo da postignu bolji rezultat i ostvare neku pobedu više.

Granica poena je uobičajeno visoka i iznosi 177,5, a za domaćina 86,5. Partizan bi trebalo da nastavi sa efikasnim partijama tako da je predlog za tip više koševa u njegovom slučaju, kao i jedinica u hendikepu.

Meridianbet kvote možete da pogledate ovde.


8.11.2017. Partizan u stanju pripravnosti, čekaju se Obradović i Lomotiva!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *