Nišikori

Nišikori se sprema da vrati trofej

U Tokiju nije bilo većih iznenađenja, pa su svi nosioci osim Felisijana Lopeza i dalje na broju, ali Španac nije uspeo da zavrpi svoj meč već je zbgo povrede predao u trećem setu, pa će umesto njega, takmičenje u drugoj rundi nastaviti Australijanac Dakvort.
Tomaš Berdih je posle punih godinu dana osvojio neki ATP turnir, pa je u Japan stigao posebno motivisan da nastavi u istom ritmu koji mu je doneo titulu u Šenženu.
Prvi protivnik mu je Žil Miler što će im i pored zavidnog staža koji imaju na ATP sceni, biti prvi međusobni susret.
Od Čilića se dosta očekivalo posle osvajanja prvog Mastersa u karijeri u Sinsinatiju, međutim pobednik US Opena iz 2014. je podbacio u Njujorku, pa se osim učešća u Dejvis kupu, potpuno primirio sve do Tokija. On će u drugoj rundi igrati protiv prilično nezainteresovanog Verdaska, koji međutim, ima dovoljno kvaliteta da može da iznenadi, pogotovo ako ga ne savlada malodušnost.
Njih dvojica se veoma dobro poznaju pošto su tokom poslednje dekade odmeravali snage 11 puta, uključujući i meč u Sinsinatiju ove godine koji je Čilić ubedljivo rešio u svoju korist. Taj trijumf je uostalom i doneo prednost Čiliću koji u međusobnom bilansu ima jedan trijumf više (6:5).
Prvi nosilac Kei Nišikori se izvukao protiv Donalda Janga, potpuno isto kao i njegov novi protivnik, Portugalac Souza u duelu sa Klizanom. Obojica su posle gubitka prvog seta uspeli da se saberu i dođu do pobeda, što im je i donelo prvi međusobni okršaj na ATP turu.
Inače, Nišikori je dvostruki pobednik u Tokiju (2012, 2014) i ima status prvog nosioca što bi moglo da mu olakša zadatak ponovnog preuzimanja trofeja, pošto je prošlogodišnji laureat Stanislas Vavrinka propustio ovogodišnje izdanje.