Niz teških rivala se nastavlja - Partizan gostuje u Mitrovici

Niz teških rivala se nastavlja – Partizan gostuje u Mitrovici

Niz nimalo lakih utakmica Partizan nastavlja gostovanjem u Sremskoj Mitrovici gde će odigrati utakmicu osmog kola ABA lige sa ekipom Mege.


Iako je uočen napredak u igri, on je bio nedovoljan da se spreče porazi u prethodnim mečevima koje su Crno-beli igrali u Evrokupu i regionalnom takmičenju. Mada ni u jednom od tih duela Partizan nije važio za favorita, navijači su se nadali da bi njihovi ljubimci mogli da ostvare bar jednu pobedu.

Ishod međutim, nije bio u skladu sa željama vernih pristalica, a ekipa Miroslava Mute Nikolića je posle poraza od Limoža u Francuskoj, izgubila i dve sledeće utakmice u kojim je bila domaćin – Večiti derbi u ABA ligi i duel sa Lokomotivom Kubanj u kontinentalnom takmičenju.

Poslednji trijumf Partizan je ostvario u Zagrebu protiv Cibone, čime je zaokružio seriju od četiri uzastopne pobede i doveo se u žižu plej-of prognoziranja. Ujednačenost vodećih timova je veća nego ranijih sezona, pa ma koliko u redovima Crno-belih naglašavali da im to za sada nije prioritet, ne može se negirati postojanje određenih šansi.

Iako je u svim mečevima Partizan imao periode odlične igre, oni bi često bili smenjivani lošijim, što je u okršajima sa jačim protivnicima plaćeno negativnim ishodom. Muta Nikolić i dalje insistira da su čak i takve utakmice dobra stvar zbog sticanja potrebnog iskustva koje će u jednom momentu početi da donosi rezultate.

PartizanMega ima jednu pobedu (3) manje od svog gosta, a neki ovaj tim takođe vide kao mogućeg učesnika doigravanja. Jedna od razlika u odnosu na Partizan je to što Mega ima manje takmičarskih obaveza, što znači više vremena za pripremu pojedinačnih utakmica.

Dejan Milojević na raspolaganju ima mlad i talentovan sastav u kome se kao najbolji strelac ističe Enis Dilan sa preko 18 koševa i skoro pet asistencija po utakmici. Tu su i Rebić, Bitadze i Čančar koji takođe imaju dvocifrene proseke.

Meridianbet je šanse za pobedu procenio kao podjednake sa kvotom 1,90, ali će biti posebno zanimljivo videti da li će na utakmici biti premašena granica poena od 178,5. Partizan postiže najviše koševa u ABA ligi, skoro 94 po utakmici, ali ih prima preko 90, što Mega može da iskoristi i nastavi sa sopstvenim efikasnim partijama – poslednja joj je donela trijumf u Skoplju (92:76).


8.11.2017. Partizan u stanju pripravnosti, čekaju se Obradović i Lomotiva!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *