Nou

Nou Kamp – teško mesto za Espanjol!

Postoji samo jedan momenat kada madridski Real želi da mu pomogne neki klub iz Barselone – naravno, u pitanju je gradski derbi između Barselone i Espanjola!
Dok se Beli provode u japanu proslavljajući titulu svetskog šampiona, Barselona želi da iskoristi taj trenutak i smanji zaostatak u odnosu na Kraljevski klub koji sada iznosi 6 bodova.
Ipak, Espanjol na Nou Kamp stiže tradicionalno visoko motivisan da se suprotstavi mnogo slavnijem ”bratu” i time i nevoljno pomogne Realu.
Utakmica na Nou Kampu je svakako centralni deo vikenda, s obzirom na sportsku i istorijsku pozadinu ovog derbija, koji ipak u određenom smislu, mnogo više znači Plavo-belima, nego Blaugrani.
Dobre vesti u taboru domaćih se odnose uglavnom na dve stvari – osim Matjea nema povređenih fudbalera; Luis Suarez je potpisao novi ugovor sa klubom u kome bi trebalo da ostane do 2021. godine!
Predstojeća utakmica ima sve preduslove da bude jedna od boljih, ako hoćete i neizvesnijih derbija u poslednje vreme, pošto Espanjol dolazi na krilima serije od 10 takmičarskih utakmica bez poraza! Uspešan period je probudio nadu ekipe Kikea Sančeza Floresa da bi mogli i da konkurišu za osvajanje neke od ”evropskih” pozicija.
Odlična odbrana gostiju koja je bila neprobojna na 6 od poslednjih osam utakmica, biće na velikom ispitu pokušavajući da zaustavi upravo Urugvajca koji je u Primeri ove sezone postigao 10 golova!
Flores u svom sastavu neće imati Pereza, Baptistaoa i Alvareza.
Prošlo je tačno 13 godina otkako je Barselona poslednji put propustila da tri puta za redom ne pobedi na Nou Kampu u ligaškim utakmicama, što bi se upravo dogodilo ako ne slavi u gradskom derbiju!
Kakve su šanse Espanjola u ovom susretu se možda najbolje vide iz podatka da Plavo-beli kao gosti nisu pobedili Barselonu još od 2009. godine, izgubivši čak 11 puta na 14 susreta i ne postigavši nijedan gol u istom broju okršaja!
Utakmica počinje u 20:45.