Novak Đoković ipak uzima dužu pauzu?

Novak Đoković ipak uzima dužu pauzu?

Sve je izvesnije da je Novak Đoković završio sa takmičarskim aktivnostima za ovu sezonu, što automatski znači propuštanje ne samo Otvorenog prvenstva Amerike, već i polufinala Dejvis kupa koji Srbiju očekuje sa Francuskom u Lilu.


Razlozi za produženje pauze se pored terapije i rada na oporavku od povrede nalaze i u tome, što bi čak i u slučaju da se vrati na teren pre kraja sezone, ubrzo usledila nov prekid dok ne počnu turniri u 2018. godini, pa se neka rešenja nameću sama po sebi.

Dobra strana duže pauze je to što omogućuje efikasnije zaceljivanje povrede lakta za koju se ispostavilo da traje već više od godinu dana i za koju nije postojala prava dijagnoza iako se srpski teniser konsultovao sa više specijalista u toj oblasti. Mirovanje koje će uslediti bi trebalo da traje možda i tri meseca, ali se ono najvećim delom odnosi na upotrebu reketa, dok će Đoković moći da određeno vreme provede u drugačijoj vrsti trenažnog opterećenja.Stiže osveta za Olimpijske igre: Đoković - Del Potro u drugoj rundi ATP Akapulka!

Druge posledice pauze se odnose na njegov položaj na ATP listi koji će sigurno pretrpeti promene zbog gubitka velikog broja poena koje je osvojio pobedom na Mastersu u Montrealu, finalima Grend slema u Njujorku i Londonu na završnom turniru sezone, zatim polufinalom u Šangaju i četvrtfinalom u Parizu. Ako se bude ostvarila najlošija moguća varijanta, Đoković bi se po prvi put od 2007. godine našao van desetorice najboljih tenisera na ATP listi.

To inače ne bi bilo ništa novo kod vrhunskih tenisera, jer su i Rafael Nadal i Rodžer Federer kao najveći Novakovi rivali tokom svoje karijere prekidali igranje i pravili pauze ozbiljnog trajanja, posle kojih su se obojiva vraćali sa puno motiva i pobeđivali na najvećim turnirima.

Zbog čega ne bi isto učinio i Novak Đoković?


13.7.2017. Povreda je bila jača, Đoković neočekivano napušta Vimbldon


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *