Federer zaboravio koliko ima godina, može li u svoje 11. finale?

ATP tenis: Novak Đoković odustao od Majamija – Federer glavna figura i na Floridi!

Poznata izreka da na mladima svet ostaje, teško da svoju potvrdu može da dobije i u tenisu, gde proteklih meseci caruje čovek koji se nalazi u drugoj polovini četvrte decenije života – Rodžer Federer!


Ni vladajući najbolji teniser na ATP listi, Endi Marej, ni čovek koji je do prošlog leta držao u vlasništvu sve četiri Grend Slem titule u isto vreme, Novak Đoković, ni neko od nadolazećih mladih snaga (koje se duže vreme najavljuju, ali nikako da zaista nadođu), već popularni ”Fedeks”, čovek koji je od jednog dobrog dela ATP tura i dvostruko stariji.

Da li to znači da je tenis kao sport u problemu, da je možda samo pitanje momenta, ili je Rodžer Federer toliko iznad svih da i u pozno sportsko doba osvaja Grend Slemove i Masterse, ostavićemo za neku opširniju i detaljniju analizu.

Švajcarac je iskoristio, iako je veliko pitanje da li bi mu i zasmetali, to što je Marej propustio Indijan Vels, a Novak Đoković ispao još u osmini finala i osovoiio svoj peti trofej na ovom turniru, čime se izjednačio upravo sa srpskim teniserom.

ATP

Velika imena nisu nedostajala u Federerovoj ”knjižici” na putu do titule, a dva najveća su Rafael Nadal koji je pao u četvrtoj rundi i trostruki Grend Slem šampion Stanislas Vavrinka, koji zajedno nisu uspeli da oduzmu nijedan set svom protivniku!

Posle Indijan Velsa, na redu je ATP Majami, još jedan turnir Masters kategorije koji se igra u Americi, koji će ponovo propustiti Endi Marej, ali i Novak Đoković koji je zvanično potvrdio da se zbog povrede neće pojaviti na Floridi.

Da li je to nova šansa za opovrgavanje navedene poslovice, ili prilika da iskorači neki drugi teniser?

Ako Federer bude dovoljno odmoran da prikaže igru kao iz Melburna i Indijan Velsa, teniska javnost će se načekati do pojave novog/starog pobednika. U suprotnom, tu su Vavrinka koji je u finalu Indijan Velsa doživeo svoj 20. poraz od mnogo slavnijeg zemljaka, kao i Rafael Nadal koji sigurno želi da osveti dva skorašnja poraza.


15.3.2017. ATP tenis: Đoković preslikao raspored iz Akapulka, prvo Del Potro, onda Kirijos!