Novak Đoković

Novak: Prvo mesto i titule nisu prioritet, Dejvis kup loša ideja

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković je u petak treirao u Beogradu, a posvetio je i dvadesetak minuta novinarima.

Odlično sam. Lepo je doći u Srbiju. Ovde sam sa porodicom i uživam. Apsolutno sam zadovoljan kako sam igrao prvih devet meseci ove godine. Ova godina je prošla fantastično. Nemam za čim da žalim“, rekao je Novak Đoković.

On je istakao da je ove godine promenio životne prioritete i da će se sada truditi da što više uživa u igri. Promenu je osetio na Rolan Garosu i on ističe da tenis nije jedina stvar koja ga ispunjava.

Sada sam u poziciji da predefinišem svoje namere, ciljeve i želje u životu. Želim da uživam u svakom trenutku na treningu. Prvo mesto mi više nije prioritet. Promenio sam stav. To ne znači da ću promeniti svoj doprinos ovom sportu. Trudiću se i dalje, ali od Rolan Garosa nisam uspevao da pronađem ispunjenost na terenu. Psihološki sam imao veliki pritisak, a tenis ipak nije jedina stvar na svetu“, rekao je on.

Novak je odustao od jednog turnira zbog povrede i zbog toga će se njegova prednost u odnosu na rivale smanjiti, ali sada mu to i nije toliko bitno.

Cilj mi je da povratim osećaj pripadnosti terenu i uživanja kada držim reket u rukama. Trenutno osećam preveliki pritisak i opterećenje zbog stalnog nametanja istih ciljeva. Jednostavno, izgubio se taj način razmišljanja da moram da budem najbolji“, rekao je Đoković.

Pričao je i o tome da želi da nastavi saradnju sa Borisom Bekerom, a istakao je da nije oduševljen predloženim promenama formata Dejvis kupa.

Mislim da to nije najbolja ideja. Bio je nedavno sastanak i igrači su jednoglasno protiv toga… Loš je raspored termina, a svakom igraču je stalo da igra za svoju zemlju. Međutim, prvih nekoliko kola igra se posle gren slemova i mnogi moraju da otkazuju. Ide se ka promenama, ali igrači ne mogu previše da utiču“, rekao je najbolji svetski teniser.

Nije želeo da komentariše navode u medijima o svom privatnom životu i istakao je da svako može da piše šta god želi.