Odbojka: Srbija spremna da objasni i Estoniji!

Odbojka: Srbija spremna da objasni i Estoniji!

Srbija je u četvrtak utišala preko 65 hiljada navijača Poljske koji su u rekordnom broju ispunili nacionalni stadion u Varšavi, očekujući reprizu duela od pre tri godine, ali su bili svedoci brutalnog revanša Orlova koji domaćinu nisu prepustili ni set!


Ta utakmica je trebalo da bude najteži deo posla u grupi u kojoj se još nalaze Finska i Estonija, a upravo sa drugospomenutom reprezentacijom Srbija ima okršaj zakazan za subotu.

Poljska je važila za favorita za prvo mesto u grupi A, čijim osvajanjem se po propozicajama takmičenja direktno odlazi u četvrtinu finala, odnosno izbegava osmina finala koja može da bude veoma neugodna. Situacija se već posle prvog dana drastično promenila, pa se sada u toj ulozi nalazi Srbija koja ima veliku šansu da ”unovči” trijumf protiv Poljaka.

Orlovi su u uvodnom meču odlično servirali i to je element koji je napravio razliku i na koji trener domaće selekcije Ferdinando De Đorđi nije uspeo da pronađe odgovarajuće rešenje. Sa druge strane, njegov kolega na klupi Orlova, Nikola Grbić je ispunio obećanje koje je dao pre meča da će srpski odbojkaši ostvariti pobedu. Takođe je veoma važno to što nije izgubljen nijedan set, što u nekim situacijama kada se određuje poredak na tabeli, može da bude od veoma velike važnosti.

Estonija je u prvom kolu izgubila od Finske rezultatom 3:2 u susretu u kojem je uspela da nadoknadi i sustigne prednost protivnika od dva seta, ali je ipak bila slabija u taj-brejku. Ova ekipa je ipak osvojila jedan bod pa se na tabeli grupe nalazi na trećem mestu ispred Poljske, a iza Finske koja ima dva boda.

Nešto slično Estonija je uradila i pre dve godine na šampionatu Evrope kada je dva puta sustizala vođstvo Srbije, koja je prelomila tek u petom setu. To je do sada jedini zvanični okršaj ovih timova, a prema Meridianbet kvotama, Srbija je u drugom apsolutni favorit za pobedu.


24.8.2017. Kao i pre tri godine, Srbija i Poljska ponovo na Nacionalnom stadionu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *