Olimpija Milano Raduljica Mačvan

Olimpija Milano i Barselona za imaginarnu nadu

Deluje da će nekoliko timova voditi borbu osmo mesto na tabeli u Evroligi, a Olimpija Milano i Barselona se teško mogu nadati nastavku takmičenja.

Tim Jasmina Repeše je cele sezone bio u očajnoj formi, ali je u jednom trenutku uspeo da zabeleži nekoliko pobeda i vrati nadu da može da nastavi takmičenje i posle prvog dela. Protiv Efesa su vodili ceo meč, ali su na kraju Turci preokrenuli i deluje da je to kraj nada za Olimpiju da igra Top 8.

Ipak sada u Milano dolazi Barselona i pobeda uz neke povoljne rezultate bi možda mogla da donese minimalnu nadu da je čudo moguće.

Sa druge strane Barselona nije imala ni uspone ni padove u formi, oni konstatno igraju ispod proseka i muče se. Imaju pobedu više od Olimpije i tri manje od Efesa koji trenutno drži to famozno osmo mesto.

Katalonci su sada možda i u najgorem trenutku sezone, pošto su zaređali četiri poraza. Pre te serije su i imali šanse za Top 8, sada ako izgube u Italiji verovatno se i definitivno opraštaju od snova o Top 8.

Uprkos nešto slabijem učinku, deluje da je motivacija Italijana mnogo veća. Olimpija Milano želi još malo da se nada i svim silama će juriti ovu pobedu.

Verujemo da su se oporavili od šoka koji im se desio kada su poraženi od Efesa u prošlom kolu i da su sada spremni za trijumf po kvoti 1,62.

Barselona je sa druge strane u ozbiljnoj dubiozi i teško da mogu da se izvuku. Do kraja sezone će se verovatno više koncentrisati na rekosntrukciju tima i špansko prvenstvo. Za njih je Evroliga gotova priča.