Olimpija se neće dobro provesti u Evrokupu

Olimpija pada uz mnogo poena, Ulm razoružan u Valensiji

Olimpija je još jedan predstavnik ABA lige u ovogodišnjem Evrokupu, a teško da mogu da prođu dalje u jako teškoj grupi.

U prva tri kola ABA lige Olimpija je pobedila samo Mornar na domaćem terenu i biće potrebno mnogo uigravanja da ovaj tim bolje zaigra. “Zmajčeki” su promenili ceo tim, novih 12 igrača je ove godine u Ljubljani.

Sada se Olimpija na startu Evrokupa sastaje sa Lokomotivom Kubanj iz Krasnodara. Skupoceni ruski tim koji je prošle sezone beležio zapažene rezultate u Evroligi dolazi u Sloveniju. Teško da “Zmajčeki” u ovom meču imaju šta da traže čak i sa hendikepom od 8,5 poena. Predlažemo ili hendikep 2 ili više od 155,5 poena, sa sličnim kvotama na oba tipa.

Lokomotiva je tim koji u Evrokupu dolazi po trofej, a ne da se razigrava, dok će za Olimpiju velika stvar biti samo učestvovanje.

U ovoj grupi je na startu slobodan Hapoel iz Jerusalima, tako da nećemo videti Amarea Stodemajera na terenu još neko vreme. Drugi meč igraju Ulm i Valensija.

Ulm se pre svega oslanja na Amerikance kojih ima sedam u ekipi, a jedini domaći igrač vredan pomena je plej Karsten Tada. Sa druge strane Valensija nije mngoo menjala tim tako da su glavni igrači iz prošle sezone Bojan Dubljević i Fernando San Emeterio i dalje tu. Stigao je i Džon Brajant, centar koga znamo iz Bundeslige, a upravo se probio na veliku scenu u dresu Ulma.

Stigao je i Vil Tomas iz Unikahe, kao i Vladimir Janković iz Panatinaikosa. Ovo nudi sasvim dovoljno defanzivnog potencijala da se Ulm zadrži ispod 78,5 poena, a pobeda španskog tima se ni ne dovodi u pitanje.