Ono kad Partizan igra ''dvostruku igru''!

Ono kad Partizan igra ”dvostruku igru”!

Kada jedan fudbalski klub doživi ono što je u četvrtak uveče doživeo Partizan, onda nije uvek lako smisliti naslov kojom bi se otpočela vest, a koji bi bio dovoljno dobar uvod.


Ono što se moglo videti na stadionu u Humskoj, ali samo u televizijskom prenosu jer publike na tribinama iz poznatih razloga nije bilo, delovalo je kao da je na terenu bilo tri, a ne dve ekipe: Partizan iz prvog poluvremena, Partizan iz drugog poluvremena i Dinamo iz Kijeva.

Upravo tako je izgledao tim Miroslava Đukića – stabilan i sa odličnom idejom šta se hoće u prvom delu igre,  a dekoncentrisan, uplašen i kao da se njegovi fudbaleri nikada ranije nisu sreli, u nastavku.

Na pauzu se otišlo sa fenomenalnim rezultatom 2:0 u korist Crno-belih, golovima koje su postigli Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba i ništa nije nagoveštavalo da će drugi deo igre izgledati sasvim drugačije, naprotiv. Miroslav Đukić i njegovi fudbaleri su u svlačionicu otišli teško sakrivajući osmehe zbog povoljnog rezultata, a izašli da nastave meč sa izrazima lica na kojima se videla odlučnost.

Međutim, sa prvim zviždukom norveškog sudije Moena, sve se je počeo da se odigrava upravo suprotno od očekivanja. Lopta se pravilno ponašala samo kada bi bila u nogama fudbalera gostiju, dok je od igrača Partizana bukvalno bežala i to u nepravilnom ritmu i misteriozno pogrešnim putanjama.

Jednostavno, kao da su dresove fudbalera koji su nastupili u prvom poluvremenu u drugom obukli neki umorni, nekoncentrisani i psihološki nestabilni igrači koji nisu uspevali da povežu dva-tri uspešna dodavaja.

Ono kad Partizan igra ''dvostruku igru''!

Jedan takav teško shvatljivi trenutak se desio u 54. minutu kada je strelac prvog gola na utakmici, Ožegović, iz samo njemu poznatih razloga podigao ruku u živom zidu i udario loptu u šesnaestercu, posle čega je Žunior Moraeš realizovao najstrožu kaznu.

Umesto pozitivne reakcije, sve što su od tog trenutka radili domaći fudbaleri, bilo je sve gore pod prethodnog. Izjednačenje je usledilo 14 minuta kasnije, da bi 6 minuta pre kraja, Moraeš svojim drugim golom doneo potpuni preokret, a tri boda su nepovratno otišla u Kijev.

Kada je golman koji primi tri gola najbolji pojedinac u ekipi, što je sinoć definitivno bio Vladimir Stojković, onda definitivno nedostaju reči koje bi opisale učinak njegovih saigrača u drugom poluvremenu. Prvi koji bi trebalo da analizira i pokuša da objasni čudnovatost dešavanja, bez osvrta na prazne tribine, je Miroslav Đukić kome je preostalo dovoljno vremena za pripremu naredne utakmice koju Partizan igra u Elbasanu 19. oktobra.  Zadatak koji trener srpskog šampiona mora da uradi je pre svega, da posle ovakvog poraza, nađe način da motiviše svoje fudbalere za utakmicu domaćeg prvenstva sa Čukaričkim, koja ih očekuje već u nedelju.

Na tabeli grupe B UEFA Lige Evrope vodi Dinamo iz Kijeva sa svih šest bodova, drugi je Jang Bojs sa dva, dok Partizan i Skenderbeg za sada imaju po jedan bod.


28.8.2017. Koga nema bez njega se mora – Partizan i bez publike ide na pobedu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *