Plavci

Orlovi rano lete, ali Plavci rano pobeđuju!

Pred dolazak brutalnog prazničnog rasporeda, Čelzi je sebi obezbedio pristojnu zalihu da ne mora da strahuje za poziciju na vrhu tabele Premijer lige!
Izvanredna serija od deset uzastopnih prvenstvenih pobeda može da se nastavi i jedanaestom pošto je Čelzi veliki favorit u gradskom derbiju na Selherst Parku gde ga dočekuje Kristal Palas.
Poslednji trijumf Plavaca je takođe ostvaren na gostovanju, a pobedu na Stadionu Svetlosti protiv Sanderlenda je doneo Sesk Fabregas, koji ove sezone ne provodi previše vremena na terenu.
Pobedi je doprineo i Tibo Kurtoa koji je u zaustavnom vremenu utakmice izvanrednom intervencijom sačuvao svoju mrežu.
Treba reći i da je deset ligaških pobeda rekord Čelzija za jednu sezonu, s tim da je u Premijer ligi u jednom slučaju imao i seriju od 11 uzastopnih trijumfa, ali je niz zahvatio dve sezone (2007/08 i 2008/09)!
Ako Plavci nastave u ovom ritmu, nije nezamislivo da padne rekord Premijer lige koji drži Arsenal, a uključuje 14 pobeda iz takođe dve sezone koje su sledile jedna drugu (2000/01 i 2001/02).
Kada dođu praznične utakmice, Čelzi će u tom periodu biti na vrhu tabele po peti put u istoriji Premijer lige. U prethodna četiri slučaja, Plavci su osvajali šampionat Engleske!
Antonio Konte je potpuno miran kada je u pitanju zdravstveni bilten u timu, jer su za utakmicu spremni svi fudbaleri osim Terija. Jedini problemi koje je imao su bili vezani za profile fudbalera u sredini terena, ali i oni kao da su se rešili sami od sebe. Naime, Fabregas verovatno ostaje, dok je Oskar dobio neverovatnu ponudu iz Kine koja uključuje transfer vredan 60 miliona funti čime bi postao najplaćeniji fudbaler na svetu posle Mesija i Ronalda!
I dok u Čelziju razmišljaju kako da unapred potroše Oskarove novce, Kristal Palas ima sasvim drugačije muke.
Orlovi se nalaze na 16. mestu i sa mučninom u stomaku zbog poraza od Mančester Junajteda u 88. minutu. Samo jedan trijumf u prethodnih deset utakmica deluje pomalo nerealno s obzirom da su fudbaleri Kristal Palasa prilično efikasni. U prilog tome ide činjenica da su u poslednjih osam mečeva, a ukupan bilans od 28 pogodaka ih svrstava na peto mesto u Premijer ligi.
Ono zbog čega bodovi ne dolaze na Selherst park je očajna odbrana što je nešto sa čim će Alan Pardju morati ozbiljno da se pozabavi žele li Orlovi da ostanu u eliti.
Benteke, Konor Vikam, Papa Suare, Tompkins i Sako su deo paketa povređenih fudbalera zbog čega Pardju sigurno ima potrebu za upotrebom aspirina.
Domaćem timu će svakako biti potrebna sva efikasnost koju su pokazali, jer su u poslednjih sedam ligaških okršaja Čelziju zatresli mrežu samo tri puta.
Na drugoj strani, Čelzi je izgubio samo jedan od poslednjih osam londonskih derbija, a poraz je ranije ove sezone skrivio Arsenal!
Orlovi su i u tom aspektu najlošiji prestonički klub sa samo pet osvojenih bodova u poslednjih deset gradskih derbija!
Orlovi lete rano, ali Plavci pobeđuju!
Utakmica počinje u 13:30.