Marko Rus je dobio novi trogodišnji ugovor sa klubom

Otkriven mu tumor, klub produžio ugovor sa njim

Nemačkom fudbaleru Marku Rusu otkriven je tumor u finišu prošle sezone, a sada je njegov Ajntraht odlučio da ga podrži tako što će produžiti ugovor sa njim.

Frankfurt je prošle sezone uspeo da ostane u Bundesligi tek posle doigravanja i u plejofu za opstanak je bio bolji od Nirnberga. Pred taj meč na rutinskoj doping kontroli Rusu je otkriveno da ima povišen nivo humanog horionskog donadotropina u krvi.

Ovaj hormon se u većim količanama javlja u slučajevima korišćenja anaboličkih steroida ili u slučaju da se ima maligni tumor. Posle konsultacija sa lekarima utvrđeno je da Rus ima tumor, ali on je odlučio da igra meč sa Nirnbergom, na kome je na njegovu žalost postigao autogol.

Njemu je ugovor sa klubom isticao na kraju sezone, ali klub je insistira da ga podrži tako što će mu produžiti ugovor na još tri godine! Rus je ponikao u Ajntrahtu, igra na pozicijama štopera i zadnjeg veznog, a zahvalan je klubu na podršci.

Svi koji me poznaju znaju šta mi znači Ajntraht, jedini klub za koji sam igrao, ako se izuzme kratkotrajni boravak u Volfzburgu. Zato sam oduševljen, istovremeno ponosan što ću igrati baš ovde do 2019. Osećam potrebu da zahvalim predsedniku i članovima Upravnog odbora što su uticali na rast mog samopouzdanja“, rekao je Marko Rus.

On redovno ide u Njujork na hemoterapije, a najavio je da očekuje da će se vratiti treninzima sa timom početkom naredne godine.

Tim iz Frankfurta je na prvoj utakmici sezone dobio Šalke 1:0 i dobro je krenuo u ovu sezonu, a nadamo se da će što pre sa timom biti Marko Rus.