CSKA pobeđuje, a u Pioniru Darušafaku čeka pakao

Pakao Pionira, dva plusa i vera u CSKA i Tea

Počinje nova sezona Evrolige u kojoj CSKA brani titulu, ali u potpuno drugačijem formatu takmičenja nego do sada, sa 16 timova i 30 kola.

Sezona će biti neverovatno naporna, a CSKA kreće svoju odbranu trofeja od meča sa Galatasarajem u Istanbulu. Svi glavni igrači su ostali u timu, a dodat je i odlični cenatar Džef Ers, uz oporavljenog Džoela Frilenda. Jedina boljka CSKA bila je igra ispod koša, ali to sada više nie problem.

Galatasaraj je osvojio Evrokup prošle sezone, a sada je značajno promenio tim. Iz NBA su stilgli Ostijn Daje i Tibor Plajs da pojačaju konkurenciju ispod koša, zajedno sa Dionom Tompsonom i Aleksom Tajasom. Emir Preldžić če doneti iskustvo, a tu su i dva potpuno nova plejmejkera. Dentmon i Smit. CSKA je mnogo uigraniji i u krajnoj liniji kvalitetniji tim, tako da savetujemo 2 uz hendikep od 7,5 poena.

Crvena zvezda dočekuje Darušafaku u prvom meču. Već smo pisali o turskom timu, Crvenu zvezdu ste gledali. Turci su jači tim, ali verujemo da neuigranost novog tima uz sjajnu podršku Pionira jesu dovoljni da odigrate 1.

Prošle godine je Bamberg bio hit Evrolige, tim Andree Trinkijerija je igrao sjajnu košarku i došao daleko. Otišao im je Bredli Vonamejker, a na startu gostuju Feneru. Nemaju šanse u tom meču itim željka Obradovića će pobediti i to razlikom većom od 8,5 poena.

Panatinaikos se značajno pojačao i sa trenerom Pedulakisom cilj je čak i veći od Top 8 faze. Najveća pojačanja su Singlton i Burusis na centru, ali ipak neće uspeti da “razbiju” Žalgiris na svom terenu. Uz hendikep od 13,5 poena savetujemo 2.

Barsa gostuje nezgodnom Uniksu, ali ruska ekipa nije odradila letnji prelazni rok kako treba. Tim se nije adekvatno pripremio za takmičenje u novoj eri Evrolige i Katalonci su veliki favoriti, odigrajte 2.

Na kraju su tu i dva plusa koja savetujemo. Baskonija je prava “revolveraška” ekipa ove sezone i biće ih prezabavno gledati. Dolazi im Efes u goste i pašće više od 160 poena. Šta tek onda reći za Olimpiju iz Milana i Makabi. U oba tima glavni problem je što nema više lopti u jednom napadu. Pre svega napadačke ekipe, tako da će i ovde ići prwko 161,5 poena.