Palermo će pobediti, kao i DC Junajted

Palermo jedva čeka da stigne Udineze, sjajni parovi u MLS

Palermo i Udineze igraju jedinu utakmicu u najboljih evropskih pet liga u četvrtak, ali u ostalim ligama širom sveta ima zanimljivih parova.

Palermo je odličan domaćin kada mu dolazi Udineze, savladali su “crno-bele” poslednja tri puta na Siciliji. Sada je Palermo daleko od dobre forme, ima četiri meča bez pobede i nalazi se u zoni ispadanja.

Nije ni Udineze puno bolji, pobeda nad Peskarom prekinula je seriju od tri poraza i tim je jedva skupio dvocifren broj bodova na devet mečeva. Na sva tri meča koje je Palermo dobio protiv Udinezea bilo je 1-1, ali sada je 1 sa kvotom 2,9 sasvim dovoljan. Ko ne želi da prognozira konačan ishod verovatno će mu zanimljiv biti podatak da Udineze pet mečeva od poslednjih šest mečeva igra 3+.

U MLS-u je plejof krenuo, Toronto, oba tima iz Njujorka, LA Galaksi, Kolorado i Dalas su već u četvrtfinalu. Sada D.C junajted igra sa Montrealom i treba znati da je tim iz prestonice na devet mečeva već zaređao 3+. Na svim tim duelima postigli su bar po dva gola.

Kec je izvestan jer DC nema poraz šest mečeva protiv MOntreala, a poslednja četiri duela na svom terenu su dobili. Sijetl u drugom meču dočekuje Sporting Kanzas siti. Ovde je domaćin favorit jer je tim iz Kanzasa uspeo da pobedi samo jednom u poslednih 15 mečeva u gostima. No ipak, Kanzas nea poraz od Sijetla već pet mečeva.

U Belgiji danas imamo derbi u kome igraju Gent i Standard iz Liježa. Domaćin je u sjajnoj formi, nanizao je pet pobeda na svom terenu. Imaju bod manje od Standarda na tabeli, ali tradicionalno dobro igraju protiv ovog tima, na poslednja četiri meča sa Standardom postigli su bar po dva gola.

U Švedskoj Helsinborg dočekuje Đurgarden koji nema poraz u poslednjih šest mečeva sa domaćinom. Helsinborg na 7 od poslednjih devet mečeva nije postigao gol, tako da je pobeda gostiju dobar tip.

Ponte Preta u Brazilu igra u gostima u Resifeu, ovaj tim je zaređao tri meča u gostima bez gola. Takođe gubili su i na poluvremenu i na kraju na svim tim duelima. Sa druge strane Sport ima samo jedan poraz u deset mečeva na svom terenu.