Palestino

Palestino pred teškim zadatkom

Poznati su svi polufinalisti Kopa Sudamerikana, još јe ostalo da se sazna ime protivnika najprijatnijeg iznenađenja ovog takmičenje, brazilskog Čapekoensea. Rival sjajnoj ekipi iz Čapeka u brazilskoj državi Santa Katarina, biće pobednik duela Palestino – San Lorenco.
Rezultat prve utakmice ovog uzbudljivog dvomeča je 2:0 za argentinski tim, što znači da Čileanci nemaju nimalo lak zadatak ako žele plasman u polufinale.
Međutim, Palestino, koji će svog protivnika dočekati na Monumental stadionu u Santjagu, ove sezone je već pokazao da je sposoban da se izbori i sa protivnicima znatno višeg ranga po renomeu.
To je najbolje osetio slavni Flamengo koga je Palestino izbacio u prethodnoj rundi, ali i paragvajski Libertad, koji se u Južnoj Americi takođe kotira više od Palestina. U svakom slučaju, trener domaće ekipe Kordova moraće da smisli taktiku uz pomoć koje će njegovi fudbaleri biti efikasniji pred svojim navijačima nego što su bili do sada, budući da im je neophodno da postignu najmanje dva gola, da bi meč uveli bar u produžetke.
U prethodna tri meča na Monumentalu, Palestino je svojim rivalima u Kopa Sudamerikana zatresao mrežu samo dva puta.
Sa druge strane, San Lorenco, koji je inače po jednom osvajao oba velika južnoamerička takmičenja (Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikana), pre tri dana je porazom od Estudijantesa okončao seriju od deset utakmica u kojima je zabeležio 9 pobeda i jedan remi!
No, trener popularnih Ciklona, Urugvajac Dijego Agire i njegovi fudbaleri, su verovatno imajući u vidu revanš sa Palestinom, u susret sa Studentima ušli malo više opušteni nego što je trebalo.
U sve tri utakmice u aktuelnoj sezoni Kopa Sudamerikana koje je Palestino igrao u Santjagu, rezultat je bio 1:0, s tim da je pobednik u dva navrata bio domaćin, a u jednom slučaju gost.
Palestino je do sada samo jednom ugostio neki argentinski klub: 2015. godine Boka Juniors je odnela pobedu rezultatom 2:0.
Ono što će gostima možda otežati, a domaćima olakšati posao u revanšu je činjenica da je San Lorenco u Čileu igrao deset puta i pobedio samo jednom, istovremeno doživevši čak sedam poraza!
Predlog za tip – 1X i 2-3 gola.