Panceri

Panceri najavljuju šampionsku igru protiv Čeha

Posle trijumfa u Norveškoj, svetskog šampiona Nemačku očekuju dve utakmice pred domaćom publikom, a selektor Joakim Lev je izričit da njega i Pancere u mečevima sa Češkom i Severnom Irskom zanima samo osvajanje svih šest bodova!
Prvi na redu su Česi, protiv kojih Nemačka igra u Hamburgu i od koje su izgubili u poslednjem susretu koji je 2007. godine odigran u Minhenu u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope. Panceri tada svom rivalu čak nisu uspeli da zatresu mrežu, a utakmica je okončana rezultatom 3:0!
Najveća snaga ove ekipe Pancera leži na sredini terena gde vlada sjajni trio koji čine Mesut Ozi, Julijan Draksler i Tomas Muler, koji su svi podjednako opasni i po golmane protivničkih timova.
Češka je prilično razočarala u susretu sa Severnom Irskom, mada i nije bilo lako igrati protiv rivala koji kao da je imao nameru da Čehe savlada primenjujući najdosadniji mogući fudbal.
Češka bi trebalo da predstavlja najozbiljnijeg rivala Nemcima u grupi u kojoj se nalaze još i Norveška, Azerbejdžan, San Marino i Severna Irska. Jedan od zadataka selektora Karela Jarolima je da što pre olakša prilagođavanje mlađih fudbalera koji su počeli da zauzimaju svoja mesta u nacionalnom timu najavljajući na taj način nov period svoje reprezentacije.
Od osamostaljenja Češke, rivali su se u zvaničnim utakmicama sreli deset puta, od čega je pet imalo takmičarski karakter. Panceri su ostvarili tri pobede, od kojih je najpoznatija ona postignuta u finalu šampionata Evrope u Engleskoj 1996. godine, kada je Oliver Birof zlatnim golom u produžetku doneo svom timu treću titulu prvaka starog kontinenta!
Tip za ovu utakmicu: dupla opklada na pobedu domaćina u prvom poluvremenu uz najmanje dva gola u tom delu igre ( I1&2+).
Utakmica počinje u 20:45.