Šalke Paok

PAOK se nada prolasku u Beogradu, u Gelzenkirhenu nemaju šanse

Navijači solunskih “crno-belih”danas imaju veliki dan pred sobom. PAOK danas igra i u Ligu Evrope, a košarkaši igraju Ligi šampiona.

Dok se u Beogradu protiv Partizana košarkaši mogu nadati pobedi i prolasku dalje, to nije slučaj sa fudbalerima. U prvom meču Šalke je pobedio sa 3:0 golovima Burgštalera, Mejera i Huntelara.

Da u 90. minutu Holanđanin nije postigao treći gol za svoj tim možda bi i Solunci imali nečemu da se nadaju, ovako dolaze u Gelzenkirhen samo da se časno oproste od takmičenja.

Šalke je u sjajnoj formi u Ligi Evrope, a i u Bundesligi u poslednje vreme igraju bolje. Posle očajnog starta sezone sada na poslednjih pet utakmica imaju samo jedan poraz, ali su im mesta koja vode u Ligu šampiona i dalje jako daleko.

To im je dodatni motiv da pokažu što bolje igre u Ligi Evrope, oni su ekipa koja bi mogla da iznenadi, a trofej u LE donosi plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Na sedam ovogodišnjim mečeva u LE Šalke je samo dva puta primao golove, a PAOK zaista ne deluje kao ekipa koja može da ugrozi gol domaćina. Meridianbet kvota da Solunci neće dati gol je tačno 2, što se treba iskoristiti.

Ko smatra da je ipak moguće da PAOK da gol, neka odigra 1. Šalke će se svakako opustiti u odnosu na prošli meč, ali ne toliko da ugroze slavlje pred navijačima. Pobediće još jednom PAOK i ubedljivo proći u narednu rundu.

Navijačima PAOK-a ostaje da se nadaju da će se njihovi puleni plasirati u drugi krug košarkaške Lige šampiona, ali ovoga puta navijači Partizana neće deliti sa njima tu želju. Navijaće za svoje pulene.