Partizan je sezonu završio neočekivanim ispadanjem u polufinalu plej-ofa Super lige, nakon čega je usledio kratak, ali buran period

Partizan i Muta Nikolić ponovo zajedno posle 19 godina!

Partizan je sezonu završio neočekivanim ispadanjem u polufinalu plej-ofa Super lige, nakon čega je usledio kratak, ali buran period tokom kojeg su iz kluba otišli predsednik Nikola Peković i trener Aleksandar Džikić.


Ekipu je napustio i najbolji košarkaš Crno-belih u prethodnoj godini, Vilijam Hečer, ali i poslovni direktor Žarko Stijović, pa je bilo jasno da kada se talasi na pučini malo umire, mora da se krene praktično od nule.

U takvoj situaciji nema ničeg logičnijeg nego da se počne od gradnje od temelja, a to je od sastavljanja ekipe koja će se nadmetati kako u domaćem i regionalnom takmičenju, tako i u Evrokupu.

A da bi se obrazovao igrački kadar sposoban da se nosi sa takvim zadacima, bilo je potrebno naći i odgovarajuće rešenje za upražnjeno mesto trenera, što u slučaju velikog kluba kao što je Partizan, svakako nije lak zadatak.

Partizan

Ko je birao, a ko je bio biran, više nije ni važno, jer je obelodanjeno da je novi trener Partizana niko drugi nego Miroslav Muta Nikolić, koji doduše i dalje ima obaveze prema Dinamiku, ali je već poznato da u tom klubu neće praviti probleme iskusnom stručnjaku u vezi preuzimanja Crno-belih.

Ovaj stručnjak je već radio u Partizanu, ali je od tada prošlo već 19 godina, što je period tokom kojeg su Crno-beli osvojili mnogo trofeja, ali i na kraju došli u situaciju da izgube primat na domaćim parketima.

Zajedno sa Nikolićem, u Partizan dolazi i nekoliko košarkaša Dinamika, a sve će se realizovati bez ikakvog obeštećenja, već kako je objašnjeno, kao neka vrsta saradnje između dva kluba.

Zadatak koji očekuje Nikolića sigurno neće izgledati kao ”šetnja po parku”, jer se Partizan nalazi i u priličnim finansijskim problemima, što u modernom sportu obično podrazumeva težak put ka stabilizaciji situacije. Iskusni trener je svestan da vrhunski rezultati ne dolaze u kratkom vremenskom razdoblju, osim ako se u klub ne ulože velika novčana sredstva, što ovde nije slučaj, tako da će se uspeh tražiti tek posle jedne ili dve godine strpljivog i vrednog rada.


3.6.2017. Super liga: može li Partizan do prvog mesta?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *