Partizan

Partizan kažnjen od strane UEFA

Partizan će se u naredne tri sezone uzalud boriti za Evropu, pošto je iz UEFA stigla vest da su Crno-beli kažnjeni zbog nepoštovanja finansijskih obaveza.


I dok informacije velikom brzinom smenjuju jedna drugu, ono što je izvesno je da je Partizan kažnjen zbog neplaćenih dugova koji u ovom momentu dostižu skoro 2.5 miliona evra.

UEFA bi možda bila i blaža prilikom izricanja kazne, međutim u evropskoj kući fudbala smatraju da je Partizan morao da bude tako strogo kažnjen jer se nije prvi put našao u sličnoj situaciji.

Kazna je formulisana tako da Crno-beli u naredne tri sezone imaju pravo da izdrže kaznu u trajanju od godinu dana neigranja u evropskim takmičenjima, odnosno u prvoj od naredne tri u kojoj se kvalifikuje.

U klubu su reagovali tvrdnjom da je kazna samo uslovna, u stvari da je Partizan u obavezi da uplati određeni deo novca do kraja meseca, a tek bi u suprotnom slučaju izgubio pravo da se takmiči u Evropi.

Međutim, navodi iz UEFA deluju prilično nedvosmisleno, tako da je odluka o kazni konačna, s tim da Partizan ima pravo da uputi žalbu Sudu za sportsku arbitražu koji se nalazi u švajcarskom gradu Lozani.


30.11.2016.Partizan i Vojvodina u duelu za šampionske nade