Partizan juri drugu pobedu

Partizan nastavlja sa trijumfima, MZT u minusu

Partizan je počeo novu sezonu tesnom pobedom nad Mornarom u Baru, dok MZT nije mogao ništa na gostovanju Crvenoj zvezdi.

Neće izabranici Aleksandra Džikića još uvek kročiti na parket Pionira u ovoj sezoni, pošto i u drugom kolu gostuju i to u Skoplju. Partizan je u prvom meču imao mnogo muke u Baru, ali će gostovanje Mornaru verovatno svim ekipama biti jako problematično.

Stvari iz tog meča koje moraju da se promene su pre svega bolja kretnja u napadu i kontrola ofanzivnog skoka protivnika. Protiv Mornara je Partizan ispod koša imao mnogo problema, a Aleksandar Džikić je pred meč upravo istakao MZT-ove igrače na pozicijama 4 i 5 kao najproblematičnije.

MZT je u dobroj meri promenio sastav ekipe u odnosu na prošlu godinu, imaju novog trenera, početak je sezone, sigurno imamo iste probleme. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je opasna i u reketu i sa spoljnih pozicija, sa nekoliko igrača koji sami mogu da odluče pobednika. Pokušaćemo da što bolje iskontrolišemo tu njihovu unutrašnju igru, naročito Lalića, i kreacije iskusnog Mesija. U odbrani su već u prvom kolu pokazali da se protiv njih mora igrati sa puno koncentracije, jer su na određene napade protivnika menjali odbranu, prelazili na zonske varijante“, istakao je Aleksandar Džikić.

Treba mnogo očekivati od Lukovića koji je prethodne sezone nastupao za MZT, a granica na njegove poene je ????, što bi on bez problema trebalo da prebaci. Imaće težak posao sa iskusnim Lalićem koji je odličan u odbrani, ali ima kvalitet da ga nadigra.

Novica Veličković će se boriti sa iskusnim Mesijem ispod koša, a duel dvojice bivših igrača Reala bi trebalo da ponudi sjajnu košarku.

Spolja se MZT oslanja na Torija Tomasa i Čarlsa Klofa koji nisu oduševili protiv Crvene zvezde. S obzirom da i Partizanova odbrana deluje odlično na početku sezone jako dobro mogli bi MZT-ovi bekovi da podbace kao i u Pioniru.

Ksavijer Tomas je iznenadio dobrom partijom u Pioniru i Džikić će sigurno obratiti više pažnje na njega, ali odlična odbrana spoljne linije bi trebalo da se očekuje od njegovog tima.

Ovo je meč u kome će se videti dokle mogu ovi timovi koji se nadaju da će kao iznenađenja doći do fajnal fora, a početno štucanje Cedevite im daje za pravo da se nadaju svojoj šansi.

Deluje ipak da bi uprkos tome što je kvota na MZT nešto manja Partizan bliži pobedi, a svakako se očekuje manje od 73,5 poena koliko je granica na domaćina.