Partizan

Golubovi sleteli u Beograd – Partizan nema puno vremena za slavlje

Možda je i bilo vremena da se Miroslav Đukić pozbavi analizom protivnika i pripremom utakmice sa Spartakom, ali pošto je Partizan u četvrtak postao član društva od 32 najbolje ekipe u UEFA Ligi Evrope, možda je u tom poslu zakinuo koji minut.


Ne bi treneru Crno-belih niko zamerio na ponekom trenutku uživanja više u zasluženom uspehu, ali je sezona takva da jedna utakmica smenjuje drugu, pa će samo tri dana posle Jang Bojsa, Partizan na svom stadionu dočekati Spartak iz Subotice.

Golubovi, međutim, uopšte ne spadaju u red ekipa koje ne zaslužuju da se o njim a dva puta razmisli. Naime, ova ekipa se nalazi na trećem mestu na tabeli Super lige, što znači da se ispred njih nalaze samo Večiti rivali! Spartak je ove sezone verovatno najprijatnije iznenađenje, a dva od samo tri poraza koliko imaju od početka prvenstva, doživeli su od Partizana i Crvene Zvezde.

Jedini zaista loš dan Subotičani su imali na gostovanju protiv Radnika gde su protivno očekivanjima izgubili sa 5:1!

Posebno dobar utisak ova ekipa ostavlja u napadu. Spartak je na 17 utakmica postigao čak 33 gola što je za samo jedan manje od njegovog domaćina!

Taj podatak je sigurno u obzir uzeo i Miroslav Đukić koji ima određene probleme sa formom odbrambenih fudbalera, koji su skloni da povremeno naprave greške ne baš primerene ekipi koja će i na proleće igrati evropske utakmice.

Partizan je na svom terenu primio čak osam golova, što je primera radi, što je jednako ili lošije od čak pet timova u takmičenju!

Ono što ide na ruku Crno-belima je činjenica da ih Spartak nije nikada pobedio u Beogradu. Partizan je pred svojima navijačima bio bolji od Subotičana 24 puta, dok je pet mečeva završeno bez pobednika.

Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


15.11.2017. Pauza je gotova, Partizan nastavlja sezonu kup utakmicom protiv Rada


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *