Partizan je dobio jako tešku grupu u Evrokupu

Partizan: Novi tim pod Džikićevom dirigentskom palicom

Partizan u novu sezonu ulazi sa većim ambicijama i skoro potpuno novim timom, a Aleksandar Džikić je ipak ostao na mestu glavnog trenera.

Partizan je prethodne sezone prošao period adaptacije gde je sezonu na klupi počeo Petar Božić, a završio je Aleksandar Džikić. Tokom godine se tim drastično promenio, a otkako je nekadašnji trener Krke i Olimpije seo na klupu tim je mnogo bolje zaigrao.

Zbog toga je zapravo najveće pojačanje za tim to što je Džikić ostao na klupi i pored navoda da bi zbog nezadovoljstva načinom na koji se vodi klub mogao da da ostavku.

Doveo je neke igrače sa kojima je već sarađivao, a Partizan se pojačao sa osam igrača. Amerikanci Frenk Robinson i Vilijam Hečer se posmatraju kao najveća pojačanja. Obojica su jako prodorni, Hečer ima i odličan šut za tri poena, a verovatno ćemo ih često viđati zajedno na parketu, jer mogu da igraju i na poziciji dva.

Branislav Ratkovica se posle uspešne karijere u Nemačkoj vratio u domovinu i biće podrška dvojici Amerikanaca. U klubu je ostao Novica Veličković, a veliko pojačanje pod košem je Uroš Luković. On je već nekoliko puta povezivan sa Partizanom, a njegova sestra Branka je nastupala za ŽKK Partizan.

Luković je u MZT-u imao sjajnu sezonu, odličan je fizički i biće velika pomoć u skoku i zaštiti reketa. Takođe, s obzirom da Hečer i Robinson odlično “vrte” pik u pripremnim mečevima je pokazao zavidan napadački potencijal.

Drugi centar je Đorđe Majstorović koji dolazi iz Metalca, a ostaje da se vidi kako će se snaći mlade snage Stefan Pot, Vanja Marinković i Kenan Karahodžić koji se vraća iz Španije u Srbiju i nada se da će ispuniti potencijal.

Pojačanje je i Mihajlo Andrić. Odlični šuter se oporavio od teške povrede i konačno će moći da u punoj snazi pomogne svom timu. Prvi meč Partizan igra u Baru, gde će se sastati sa debitantnom u ABA ligi Mornarom i to će biti pretposlednja utakmica prvog kola.

Mornar je ozbiljan protivnik, vrlo stabilan klub sa kontinuitetom u radu i igranje u ABA lige je još jedna potvrda toga. Tim ima, košarkaškim rečnikom, punu formaciju, na svakoj poziciji imaju po dva igrača, ali postoji vrlo jasno postavljena hijerarhija u timu, znaju se nosioci igre, zna se ko su igrači sa svim pravima na terenu”, izjavio je Aleksandar Džikić pred polazak na put.

Prošle sezone ambicije Partizana nisu bile najjasnije i glavni cilj je bio stabilizacija kluba. Sada će “crno-beli” igrati i Evropu, te im je stoga sastav mnogo dublji ove godine, a sa ovakvim timom su realni kandidati za mesto u fajnal foru.

Partizan predvodi grupu timova koji su favoriti iz senke za titulu ove sezone. Cedevita i Crvena zvezda su prvi favoriti, a Budućnost, Mega i Partizan se nadaju da bi mogli da ih iznenade. Podgoričani su već pokazali da može da se igra sa Cedevitom, a Partizan se nada da će u narednim kolima uspeti da pokaže zube protivnicima.