Partizan pamti UEFA kup, vreme je za osvetu!

Partizan pamti UEFA kup, vreme je za osvetu!

Sve što Partizan treba da uradi u revanšu baraža kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope je da postigne bar jedan gol i da ostane neporažen, a da li je to “sve“ premalo ili previše za Crno-bele, videće se kada sudija Andre Mariner iz Engleske da znak da je susret završen.

Utakmica se igra na stadionu Pančo u Felčutu, a prema nekim vestima susretu će prisustvovati lično premijer Mađarske Viktor Orban koji je rođen u tom gradu. Prema ne previše velikom kapacitetu stadiona na koji može da stane oko 4 hiljade posetilaca, može se pretpostaviti da atmosfera neće ličiti na južnjački vatrenu, a njenom zagrevanju će pripomoći oko 200 najvernijih pristalica šampiona Srbije za koje se našlo mesta na tribinama.

Za Partizan dileme nema – ovaj meč je možda i najvažniji u sezoni, a da je zaista tako i shvaćen ukazuju dva momenta: odlaganje prvenstvene utakmice sa Napretkom i odlazak u Mađarsku dva dana ranije, gde su obavljeni treninzi i upoznavanje sa uslovima.

Miroslav Đukić je veliki optimista i veruje da njegovi fudbaleri imaju kvalitet da nastave takmičenje u grupnoj fazi, ali i da revanš neće biti mnogo atraktivniji za gledanje nego što je to bio prvi susret. Razlog zbog čega bi u Felčutu mogao biti viđen još jedan fudbalski oprezan susret bez previše nadigravanja, već velika taktička borba u kojoj je sve podređeno rezultatu je to što je ulog ipak previše veliki da bi se prednost dala otvorenoj i napadačkoj igri u kojoj bi jedna greška više mogla bilo koju od dve ekipe da košta Lige Evrope.

partizan

Uprkos tome, Đukić najavljuje da će Partizan ići na pobedu, a tu bi glavni aduti na terenu trebalo da budu Uroš Đurđević, Tavamba i Sejduba Suma, koji bi trebalo da se od početka nađu na terenu. Odbrana će imati više posla nego u prvom susretu iz razloga što Videoton mora da pobedi da bi izbegao eliminaciju ili produžetke, ali je taj deo tima dolaskom Vladimira Stojkovića dobio na samopouzdanju, pa ni u tom pogledu niko u crno-belom timu ne deluje zabrinuto.

Ni Videoton posle utakmice u Beogradu nije imao prvenstvene obaveze, pa je Marko Nikolić to vreme iskoristio da na dobro poznati način pripremi svoj tim. Videoton mora da postigne pogodak, ali istovremeno ne sme da se upusti u srljanje, pa je Nikolićev zadatak bio veoma delikatan da spremi taktiku koja uključujuje organizovanu i opreznu igru, ali koja mora da bude i efikasna. U sastav se vraćaju Varga i Suljić koji nisu igrali u prvoj utakmici.

Videoton i Partizan vezuju i neke evropske uspomene, naime, nema nijednog navijača Crno-belih koji nije upoznat sa detaljima čuvenog finala Kupa evropskih šampiona koje su njihovi ljubimci  svojevremeno izubili od Reala iz Madrida. Videoton takođe može da se pohvali sličnim uspehom jer je u sezoni 1984/85 stigao do finala Kupa UEFA u kojem je takođe poražen od madridskih Belih. Ono što je posebno zanimljivo je da je u tom ciklusu takmičenja Videoton eliminisao Partizan u trećoj rundi nakon pobede na svom terenu 5:0, dok je u revanšu bilo 2:0 za Crno-bele!

Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


17.8.2017. Partizan bez publike, ali ne i bez vere u pobedu


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *