Partizan - PAOK drugi deo: Crno-beli i dalje pokretna bolnica!

Partizan – PAOK drugi deo: Crno-beli i dalje pokretna bolnica!

Ako navijači mogu da nadoknade odsustvo obolelih, onda Partizan neće imati problema da i u revanšu šesnaestine finala FIBA Lige šampiona savlada PAOK.


Da podsetimo, Crno-beli su pre dve nedelje u Solunu pobedili svog rivala sa dva poena razlike (76:74), mada su mogli da ostvare i ubedljiviji trijumf. Partizan ni tada nije bio kompletan, pošto nisu igrali Novica Veličković i Džamont Gordon, ali je pred ovaj duel situacija veoma teška.

Vanja Marinković, Vilijam Hečer i Miloš Koprivica su propustili Kup Radivoja Koraća zbog bolesti, Kenan Karahodžić zbog povrede, dok su Mihajlo Andrić i Uroš Luković igrali uprkos ne baš tako dobrom zdravstvenom stanju.

Čak i na klupi traje prinudna smena, gde se umesto Aleksandra Džikića nalazi njegov pomoćnik Nenad Čanak.

Podrška sa tribina će biti sjajna, kao i uvek kada Partizan igra u Beogradu, a ovoga puta se očekuje pravi spektakl pošto će celim ambijentom prevladavati crno-bela boja, kao što je viđeno u Solunu.

Partizan

Domaći će odsustvo bolesnih i povređenih košarkaša pre svega morati da nadoknade borbenošću, a zatim i skoncetrisanom igrom da bi sveli broj grešaka na najmanju moguću meru. To se posebno odnosi na organizatore igre, što je posao koji će u odsustvu najboljeg pojedinca prve utakmice, Vilijama Hečera, obavljati Ratkovica, Gordon i Pot.

Partizan je u prvom meču imao više izgubljenih lopti od svog protivnika, a taj problem se ponovio i na utakmicama Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pogotovo u finalu sa Crvenom Zvezdom.

Šansa za domaći sastav će opet biti veoma slab šut gostiju za tri poena i naravno, jaka odbrana koja mora da spreči preimućstvo koje PAOK ima u reketu.

Grčki tim je u međuvremenu odigrao dve ligaške utakmice sa polovičnim učinkom – izgubio je od Apolona na gostovanju, a onda je na svom parketu savladao Lavrio, pa trenutno sa 10 pobeda i osam poraza zauzima četvrto mesto u domaćem prvenstvu.

PAOK je i ranije dolazio u Beograd, a u tim prilikama se dva puta sastajao sa Partizanom i šest puta sa Crvenom Zvezdom. Solunjani su oba puta izgubili od Partizana, dok su Crveno-bele savladali dva puta, uključujući i poslednji duel odigran u nekadašnjem ULEB kupu 2006. godine (85:81).

Bez obzira na sve nevolje, domaći su favoriti za pobedu, ali je možda ”elegantnije” preporučiti da se odigra manje od granice poena. Meridianbet kvote se nalaze ovde.


8.2.2016. Solun plamti Crno-belom bojom, stigao je bratski Partizan!