Partizan

Partizan pobedio Rad, ali su utakmicu obeleželi događaji van terena

U nedelju se na Banjici se događalo mnogo toga, više van terena nego na njemu, a u onom delu koji se računa u fudbalsko-takmičarski, Partizan je pobedio Rad i osvojio prva tri prolećna boda.


Crno-beli su tako tadržali svoje mesto između dva kluba čiji su dresovi pretežno u crvenoj i beloj boji, odnosno iza Crvene Zvezde, a ispred Vojvodine. Ovi klubovi su takođe slavili u prvom kolu nastavka prvenstva Srbije, pa je na tabeli zadržan isti poredak: prva je Zvezda sa 57 bodova, sledi Partizan sa šest bodova manje, a treća je Vojvodina koja je sakupila 48 bodova.

Uroš Đurđević je u 55. minutu postigao jedini gol na utakmici , ali je ovaj fudbaler 20 minuta kasnije promašio gol iz šanse za kakvu se obično kaže da ju je lakše iskoristiti nego upropastiti.

Naime, napadač Partizana se posle nesporazuma jednog igrača odbrane i golman domaće ekipe, našao ispred praznog gola na nekih 7-8 metara, ali je umesto da loptu pošalje u nebranjenu mrežu, uputio put koji je samo okrznuo levu stativu. Da je postigao gol, to bi bio njegov jedanaesti pogodak u tekućem prvenstvu.

Rad je drugi deo sezone započeo na isti način kako je završio prvi – porazom, koji ga doduše, nije koštao pada na tabeli. Građevinari se i dalje nalaze na desetom mestu sa 23 boda, a trener Nebojša Petrović, koji inače nije bio previše nezadovoljan posle utakmice, moraće u predstojećem periodu da pronađe rešenje za neefikasnost svojih fudbalera, što je jedan od velikih problema ove ekipe.

Rad je do sada postigao 17 golova, što je bolje od samo dve ekipe – Metalca i Bačke.

Nažalost, detalji o kojima se posle utakmice najviše pričalo, nisu ni propuštene prilike, ni Đurđevićev gol, pa čak ni njegov vanserijski promašaj, već ono što se dešavalo za vreme i na kraju utakmice.

Partizan

Po svemu sudeći, navijači Rada su tokom utakmice vređali fudbalera Partizana Evertona, koji je, ne želeći da im ostane dužan, na kraju susreta otišao do dela tribina sa pristalicama domaćeg tima da bi gestikulirajući odgovori na uvrede.

Takav njegov postupak je izazvao burnu reakciju navijača, a nemir se potom preneo i na teren gde je došlo do gužve i koškanja između fudbalera protivničkih timova. Situacija se smirila pošto je reagovala i žandarmerija, ali ovakav završetak utakmice sigurno ponovo otvoriti neka već previše dugo prisutna pitanja u srpskom fudbalu, na koja nikako da se dobije konkretan odgovor.

Nijedan od trenera nije hteo da se previše izjašnjava o tim događajima,  s tim da je Marko Nikolić konferenciju za štampu nazvao najčudnijom na kojoj je prisustvovao i ukazao na to da postoje organi koji treba da se pozabave rešavanjem ovakvih problema, dok se njegova zaduženja prvenstveno odnose na fudbal.

Partizan za nekoliko dana igra na svom stadionu protiv pretposlednjeg Borca, dok putuje u Novi Sad gde će mu domaćin biti Vojvodina.


13.1.2017. Partizan vs UEFA: kako čitati vesti?