Nije lako izneti procenu o kompletnom utisku koji je Partizan ostavio u dve utakmice sa prvakom Grčke, jer kao sastavni deo igre nikako ne mogu da se zaobiđu greške

Partizan u Atini nije razočarao, ali Liga šampiona ipak ostaje van dometa

Srpski fudbal će još jednu sezonu ostati bez Lige šampiona, jer prvak Srbije Partizan nije uspeo da u revanšu savlada Olimpijakos i napravi čudo koje bi ga odvelo u plej-of za najjače fudbalsko takmičenje u Evropi.


Nije lako izneti procenu o kompletnom utisku koji je Partizan ostavio u dve utakmice sa prvakom Grčke, jer kao sastavni deo igre nikako ne mogu da se zaobiđu greške koje su napravili fudbaleri Crno-belih u ovom dvomeču. Bez njih, Partizan je u velikim periodima oba duela bio potpuno ravnopravan, a često i dominantan učesnik koji je napadao, stvarao šanse i postizao golove.

Olimpijakos je u Beogradu iskoristio praktično sve svoje prilike koje su nastale posle loših reakcija domaćih fudbalera i ostvario odlučujuću prednost; u Atini je Grcima “pomogao“ golman Partizana Filip Kljajić koji je ne posebno jak šut iz slobodnog udarca svojom nespretnom reakcijom pretvorio u vođstvo Crveno-belih.

Postoje neke stvari koje se mogu zameriti Miroslavu Đukiću i njegovim fudbalerima, ali u to bez svake sumnje ne spada nedostatak želje da pokažu da im pripada mesto u plej-ofu i da mogu da budu ravnopravni sa ekipama kao što je grčki šampion.

Nisu se predavali u Beogradu, a isto su se odnosili prema igri i u Atini, pa su dva puta stizali vođstvo domaćina, pa čak stvorili i nekoliko šansi koje bi im možda donele i pobedu da su bile realizovane. Međutim, prilike su ostale neiskorišćene (pogotovo je šteta za onu koju je posle samog izjednačenja na par minuta pre kraja imao Marko Janković) za razliku od onih koje su imali protivnički fudbaleri, pa će se za grupnu fazu boriti šampion Grčke.

Ako je i razlika u kvalitetu takva i tolika da ju je Partizan mogao nadoknaditi, na stranu veća ulaganja u igrački personal, videlo se da nedostaje iskustvo koje se stiče neprekidnim učestvovanjem u daljim fazama evropskih takmičenja, a koje ima Olimpijakos, a verovatno i sledeći rival Crno-belih u plej-ofu za Ligu Evrope. Ime kluba preko kojeg će šampion Srbije u novom dvomeču pokušati da osigura duži boravak na Starom kontinentu, biće poznato u petak.


2.8.2017. Ako postoji pravo na čudo, Partizan ga ima!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *