Partizan u Podgorici , a razmišlja o Atini!

Partizan u Podgorici , a razmišlja o Atini!

Pola zadatka je obavljeno u Beogradu, ali Partizan mora i rešavanju druge polovine ”jednačine” da pristupi maksimalno ozbiljno, pa da bi vidik iz Podgorice dosegao čak do Atine!


Šampion Srbije je u prvom susretu pokazao da ima veći kvalitet od Budućnosti, potvrdio to i rezultatom bez primljenog gola (2:0), što se u svakom dvomeču smatra za idealnom situacijom, ali opreznost je ”drugo ime” za način razmišljanja Miroslava Đukića.

Videlo se i u prvom meču da Partizan ove sezone namerava da strpljivom i disciplinovanom igrom bez zaletanja dolazi do željenih rezultata, što i jeste trenerska odlika Miroslava Đukića, jednog od najboljih defanzivnih fudbalera u nekadašnjoj Jugoslaviji tokom poslednje decenije prošlog veka. On je istakao da njegov tim nema razloga da i u drugoj utakmici ne ide na pobedu i ne iskoristi to što Budućnost mora da juri rezultat.

Crno-beli ističu da im je cilj Liga šampiona, odnosno grupna faza, ali i da preostale zadatke moraju da rešavaju korak po korak. Optimizam u timu je veoma uočljiv, čemu je u velikoj meri doprinelo saznanje da im eventualni protivnik u trećoj kvalifikacionoj rundi nosi iste boje kao i najveći rival Crvena Zvezda, dok je drugi veoma važan razlog to što Partizan nije izgubio takmičarsku utakmicu još od avgusta prošle godine!Partizan

Sastav je kompletan, a u Podgoricu je otputovao i Brazilac Leonardo, bez kojeg praktično nije mogla da prođe nijedna rubrika sa sportskim vestima u prethodnih nedelju dana. Veruje se da će Đukić utakmicu započeti upravo sa njim i Urošem Đurđevićem u napadu, dok bi Tavamba bio na klupi, dok bi druga razlika u odnosu na sastva iz Beograda trebalo da bude igranje Petra Đuričkovića od početka meča. Reprezentativac Crne Gore Marko Janković nije bio posebno inspirisan u prvom okršaju, pa se očekuje da to nadoknadi pred ”svojom” publikom, a zanimljivost vezana za ovog dvadesetdvogodišnjeg fudbalera je da je bio član Olimpijakosa za čiji mladi tim je igrao u UEFA omladinskoj ligi!

Šansa za Budućnost leži u eventualnom brzom postizanju gola, što je upravo ono što trener domaćina Dragan Kažić traži od svojih fudbalera, jer drugačiji razvoj situacije ne bi išao u korist šampiona Crne Gore. Problemi za Budućnost, međutim, nikako da prestanu jer pored odlaska velikog broja fudbalera koji su osvojili titulu, povredili su se Korea, Ristović i Tučević, od kojih samo ovaj poslednji ima šanse da se nađe na terenu.

Partizan je u Podgorici gostovao 37 puta, gde kao i u Beogradu ima pozitivan bilans, ali sa deset više izgubljenih mečeva (11) i dvanaest pobeda manje (18). Ako Miroslav Đukić kaže da je otišao po pobedu, treba mu verovati pa je predlog za tip dupla pobeda Crno-belih, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.


11.7.2017. Leonardo i Đurđević u sastavu – Partizan lako do visoke pobede!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *