Partizan ubedljiv, Zvezda rutinski, Vojvodina u poslednjem momentu

Partizan ubedljiv, Zvezda rutinski, Vojvodina u poslednjem momentu

Prvo kolo novog šampionata Srbije je završeno manje-više očekivanim rezultatima, što znači da su do pobeda došli jedni preostali predstavnici Super lige u evropskom fudbalu, Partizan i Crvena Zvezda, kao i večiti treći favorit za titulu, novosadska Vojvodina.


Miroslav Đukić i šampionski tim Crno-belih su uprkos emotivnim najavama utakmice sa Mačvom u kojoj je trener Partizana počeo svoju fudbalsku karijeru, a trenutno veoma uspešno obavlja direktorske zadatake nekadašnji golman ekipe iz Humske Ivica Kralj, bio krajnje negostoljubiv prema Šapčanima. Partizan je naime, slavio visoku pobedu rezultatom 6:1, a umesto glavnog ”glumca” u svim fudbalskim vestima u Srbiji u poslednjih desetak dana, Brazilca Leonarda i rekordnog pojačanja Sejdube Sume, u uvertiri nove prvenstvene sezone zablistali su Kosović i Mihajlović.

Mačva je poklekla već u osmom minutu posle evrogola Kosovića, dok je drugospomenuti Mihajlović zaključio meč lobovanjem gostujućeg golmana u 85. minutu. Jedini dvostruki strelac je bio Tavamba, a preostala dva gola su dali Đurđević i Pantić. Šampione sada očekuje Olimpijakos, protiv koga verovatno neće igrati Suma, za koga se na veoma razočaravajući način ispostavilo da ima snage za ”celih” 10 minuta, dok će se o Leonardu kako stoje stvari, više saznati praćenjem njegovih ”bisera” na društvenim mrežama, nego u samom klubu.

Aleksandar Pešić je postigao svoj prvi gol za Crvenu Zvezdu, ujedno i prvi na utakmici, dok je dvostruki strelac bio Slavoljub Srnić. Vladan Milojević je najboljeg strelca u svojoj ekipi Ričmonda Boaćija uveo tek u drugom poluvremenu, dodelivši mu manju minutažu da bi ga odmorio pred duel sa Česima, a Srnić je postigao svoj četvrti gol u pet takmičarskih utakmica od početka sezone. Ostalo je da Milojević odluči da li će neko od najnovijih pojačanja crveno-belih (Radonjić, Rodić) ući u konkurenciju za sastav za duel sa najslavnijim češkim klubom koji je na programu već u četvrtak.

Partizan ubedljiv, Zvezda rutinski, Vojvodina u poslednjem momentu

Ipak, tri boda su osvojena što pod pritskom dešavanja koja su se odigravala (i još se odigravaju) u klubu i sa klubom u poslednje vreme, uopšte nije bilo lako. Vojvodina će imati koliko-toliko mirniju nedelju pred susret drugog kola koje je na rasporedu sledećeg vikenda kada će igrati protiv Radnika u gostima.


21.7.2017. Nova sezona, stara priča: Partizan, Zvezda i možda Vojvodina


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *