Partizan će ispod koša izgraditi pobedu

Partizan večeras rutinski sa Belgijancima

Partizan ima samo jedan poraz u Ligi šampiona za sada i teško da će se to promeniti posle večerašnjeg meča u kome dočekuju Šarloa.

Belgijski tim je za sada nanizao četiri ubedljiva poraza i ni u jednom meču nisu bili ni blizu pobede. Očigledno da je Evropa za njih previše. Drugi belgijski klub Ostende je u prošlom kolu savladao Avelino, ali i oni nemaju preveliku šansu da prođu dalje u svojoj grupi.

Najbolji šuter je krilni košarkaš Darnel Heris. On je 2008. godine osvojio prvo mestu na NCAA Ol-Star meču u šutiranju trojki. Karijeru je uglavnom gradio u Francuskoj, a tri sezone pre dolaska u Spiru proveo je u Orleanu.

Najveća pretnja je svakako iskusni 32-godišnji Brendon Bouman koji je kratko vreme 2011. godine nastupao i u Srbiji za FMP. Pravi je košarkaški globtroter pošto je igrao od razvojne lige, preko Bejruta i Evrope do Novog Zelanda. Postiže 14,5 poena po meču u Ligi šampiona i jedan je od retkih igrača koji zaista poseduju kvalitet u ovom timu.

Od domaćih igrača treba obratii pažnju na plejmejkera Aleksandra Liberta koji je najkreativniji igrač tima, na prethodnom meču je imao pet, a pre toga osam asistencija. Ipak Šarloa nije tim koji ima previše asistiranih poena.

Najveća prednost Partizana je ispod koša. Spiru je jedan od najgorih timova u LŠ kada se gleda skakački učinak. Imaju nešto manje od 26 skokova po meču što ih stavlja tek na 43. mesto u LŠ.

Poređenja radi Partizan ima 10 skokova više po meču i tu leži najveća prednost našeg tima. Veličković, Birčević, Korivica i Luković bi morali da naprave veliku razliku na ovom meču. Obe ekipe su po pitanju broja poena među najgorima u LŠ, ali iz drugih razloga.

Partizan igra nešto sporije i odlikuje se sjajnom odbranom, dok Spiru jednostavno nije imao kvalitet da postiže više od 70 poena svojim protivnicima. Ne bi bilo čudno da “crno-beli” spuste Belgijance ispod 60 postignutih poena, ali u svakom slučaju navijači nemaju oko čega da brinu. Partizan rutinski ppbeđuje i nastavlja borbu za visok plasman u svojoj grupi.

Posle serije poraza u ABA ligi ovo dolazi kao idealan “melem na ranu” Partizanu i Aleksadru Džikiću i u ovom meču će se napuniti baterije i podići samopouzdanje za nastavak takmičenja u regionalnoj ligi.