Partizan vesti Branislav Ratkovica

Partizan: Vesti su dobre, Sasari je u seriji poraza

Izabranici Aleksandra Džikića su u seriji od dva poraza u Ligi šampiona, ali Partizan nije tim u najgoroj formi u grupi E.

Solnok ima četiri poraza zaredom, a tri meča bez pobede je naređao i večerašnji protivnik crno-belih Dinamo Sasari.

Iako se realno očekivao poraz od AEK-a koji se bori za prvo mesto u grupi, Partizan nije očekivao da će ih na domaćem terenu pobediti Spiru Šarlroa. No i pored ta dva poraza tim iz Beograda ima šansu da se bori za drugo mesto u grupi, ali bi loši rezultati mogli i da ga izbace iz takmičenja.

Dinamo Sasari kao i srpski predstavnik najbolejg igrača ima na poziciji jedan, tako da će duel Vila Hečera i Darijusa Džonson Odoma biti izuzetno zanimljiv. Džonson Odom je igrao za Lejkerse i Filadelfiju, jedno vreme bio je u Kini,a  prošle sezone se nije najbolje snašao u Olimpijakosu.

Partizan bi i u ovom meču ispod koša trebalo da bude bolja ekipa. Imaju prosečno šest skokova više po meču, kao i dve blokade viška u odnosu na Sasari. Italijani su kao i prošlih godina odlična šuterksa ekipa, pa tako timski šutiraju trojke sa oko 35 odsto uspešnosti.

Tu se pogotovo ističe nekadašnji reprezentativac Srbije Duško Savanović, koji je uz Džoša Kartera velika opasnost van linije 6,75.

Džonson Odom se više koncentriše na prodore, a litvanski veteran Lideka i Olaseni su centri koji su sigurno mnogo manje kvalitetni od unutrašnje linije vicešampiona Srbije.

Dinamo Sasari igra sa mnogo kontri, brzo i ekipa je koja se brzo transformiše, pa će Partizan morati da ih uspori. Dobre vesti za Partizan su to da je tim verovatno psihički pao posle dva uzastopna poraza jednim poenom razlike.

Kvota na Partizan bez hendikepa je 1,55, ali vredi je povećati na 1,86 sa hendikepom od -3,5 poena. Takođe granica poena na Sasari je 74,5 a odličan tip danas je da odigrate i na manje koševa italijanskog predstavnika.