Partizan

Partizan želi dupli trijumf!

Mnogo toga se dogodilo od prvog kola FIBA Lige šampiona u kojoj je Partizan kao gost savladao nemački Ludvigsburg. Crno-beli su u međuvremenu igrali promenljivo i ispustili iz ruku neke već dobijene utakmice, dok je Ludvigsburg pronašao potrebnu formu i ostvario pet uzastopnih pobeda!
Uslovno rečeno (u Ludvigsburgu igra 10 američkih košarkaša), Nemci su u prethodnom kolu pobedili Bešiktaš, nanevši vodećoj ekipi prvi poraz u takmičenju. Međutim, da ova ekipa ima slabih tačaka, vidi se u šampionatu Nemačke u kome je Ludvigsburg pobedio samo jednom u prethodnih pet utakmica.
Partizan u utakmicu ulazi posle trijumfa u Novom Mestu gde je savladao Krku i zadržao treću poziciju u ABA ligi. Visok nivo motivacije će biti itekako potreban košarkašima Aleksandra Džikića u narednom periodu jer im posle Ludvigsburga, sledi okršaj sa Bešiktašem, od koga su izgubili u prvoj utakmici.
Sa tri pobede i četiri poraza, Partizan se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli svoje grupe koje vodi u FIBA Evrokup, ali trijumf u ovoj utakmici može da promeni mnogo toga, pošto čak 4 tima imaju isti bilans!
Ako se susret bude odvijao slično kao i prvi duel, onda ne bi trebalo očekivati previše koševa. Predlog za tip – manje poena u prvom poluvremenu.
Utakmica počinje u 18 časova.