Mark vs Pau

Pau vs Mark: San Antonio još jednom rutinski

 Mark Gasol je trenutno bolji igrač od Paua, ali stariji Gasol će odneti još jednu pobedu u plejofu. Nema Memfis snage da savlada San Antonio.

Videli smo i u prvom meču koiko je San Antonio dominantniji. Iako je tim Grega Popoviča prilično loše počeo uspeli su već do poluvremena da se vrate u utakmicu.

Iako je Mark Gasol imao 32 poena, saigrači ga nisu pratili. Sledeći najefikasniji je bio čovek sa najvećim ugovorom u istoriji košare Majk Konli sa 13 poena. Ni u ovom meču Dejvid Fizdelj neće uspeti da se suprotstavi Gregu Popoviču.

Ne očekujemo ponovo pobedu od tridesetak poena razlike, ali svakako da je u ovom duelu prilično izvesna „metla“. Sada je hendikep -11,5, što jeste puno. Ipak ako se vidi da je u prošlom meču bilo skoro 30 razlike onda je jasno da bi ovde to moglo da se preskoči bez problema. Kavaj Lenard i drugovi će ovde pobediti dvocifrenom razlikom.

Memfis je previše limitiran napadački u spoljnoj liniji, osim Majka Konlija nema igrača koji je sposoban da napravi problem Sparsima. Zbog toga nisu u stanju da u odbrani opterete Kavaj Lenarda, koji će i u ovom meču praviti mnogo problema odbrani i ići preko granice od 27 poena.

Što se tiče poena igrača, dve glavne zvezde Memfisa deluju kao sigurice. Mark Gasol je na prethodnom meču postigao 32 poena, a sada je granica na njega tek 18. Sa druge strane Majk Konli je prošli meč podbacio, a sada je granica što se njega tiče 19 poena. Mlađi Gasol je siguran plus, a Konli siguran minus.