Paul Pogba na pragu prelaska u Premijer ligu

Zvezda Juventusa i reprezentacije Francuske Paul Pogba je na pragu prelaska u englesku Premijer ligu narednog leta. Pogba je pre nekoliko dana prokomentarisao da je trenutno Manchester City najpoželjnija opcija za njega zbog činjenice da je Pep Guardiola prihvatio da se preseli na Etihad stadion u julu.

Ipak, za usluge 22-godišnjeg veznjaka Juventusa su sada već duže od godinu dana zainteresovani i ostali veliki klubovi u Evropi a Barcelona i Chelsea su čak ušli i u pregovore prošlog leta ali nisu bili spremni da plate Juveovu cenu od 100 miliona evra. Barca se nakon toga povukla i ekipa sa Camp Noua nije više zainteresovana za Pogbu jer trenutno nemaju sredstva za njegov transfer. Ostale ekipe za koje se veruje da žele da dovede mladog francuza su Manchester United, Real Madrid i Paris Saint-Germain. Pogbin ugovor sa Starom damom ističe u leto 2019. godine.

Nakon što je otkrio da ima želju da se vrati u Englesku, gde je igrao za U-21 ekipu Manchester Uniteda odakle je i prešao za male pare u Juventus nakon što ga je Sir Alex Ferguson pustio da ide jer ga je smatrao nedovoljno talentovanim za ostanak na Old Traffordu, Pogba je sada inicirao trku u troje za njegov potpis između Cityja, Chelsea i svoje bivše ekipe. Sva tri kluba će verovatno na svojim klupama od sledeće sezone imati trofejne, velike zvezde među trenerima a Guardiola u Manchester Cityju, Jose Mourinho u Manchester Unitedu i Diego Simeone na klupi Chelsea bi sigurno voleli da svoje nove ekipe grade oko Paula Pogbe.

Pogba je izjavio da bi voleo da radi sa Pepom Guardiolom jer je on trener sa puno iskustva, koji u svoje ekipe usađuje napadačku filozofiju i koji ima ogroman uticaj na kompletan sastav ekipe a ono što je najbitnije je da svaki igrač koji radi sa Kataloncem drastično napreduje. Zbog toga je Manchester City  trenutno favorit da angažuje francuskog reprezentativac ukoliko prihvate da plate Juventusovu visoku cenu.

Sa druge strane, nejasno je da li bi Pogba želeo da se vrati u Manchester United gde je došao kao član omladinske ekipe 2009. godine ali nije uspeo da se ustali u prvom timu. Za tri godine u Engleskoj je svega tri puta nastupio za seniorski sastav ekipe pre nego je prešao u Juventus 2012. godine. Pogba je do sada za ekipu iz Torina nastupao više od 100 puta i postigao 25 golova, i u međuvremenu postao ključni igrač tima i pravi naslednik Andree Pirla u ulozi vođe. Ipak, nakon vesti da će Pogba potpisati unosni 10-godišnji sponzorski ugovor sa Adidasom po kom će zarađivati više od 4 miliona evra godišnje veruje se da taj potez može da otvori put za njegov povratak među „Crvene đavole“ čiju opremu takođe proizvodi Adidas pa bi činjenica da obe strane imaju istog sponzora olakšala pregovore.

Što se tiče Chelsea koji je prošle nedelje najavio da će Diego Simeone preuzeti ekipu na leto ostaje da se vidi u kom smeru će ići rekonstrukcija tima ali sigurno je da će ekipa sa Stamford Bridge stadiona ući u trku za Pogbom kada počne prelazni rok.