Pedro može ići uz otkupnu klauzulu

Pedro može ići iz Barcelone uz otkupnu klauzulu, ali je pitanje da li je neko spreman da plati obeštećenje od 22 miliona evra za njegov angažman. Prema rečima trenera Luisa Enriquea, visina obeštećenja je jedina prepreka za odlazak ovog igrača, a naravno potrebna je i da Pedro želi, ne samo otići nego i prihvatiti potpisivanje ugovora sa klubom koji bi aktivirao otkupnu klauzulu.

Luis Enrique je razgovarao sa Pedrom o tome, ali trener Barcelone ne želi otkriti sportskoj javnosti detalje tog razgovora. Bez obzira na diskretnost Enriquea, potpuno je jasno da Pedro ne može biti u startnoj postavi Barcelone jer  Lionel Messi, Neymar i Luis Suarez imaju prednost.

S druge strane, Pedro se potvrdio kao izuzetno kvalitetan igrač u različitim prilikama, te ga navijači vole, pa je jedino upitno da li one može podneti sedenje na klupi za rezervne igrače. Čini se da nije mnogo srećan zbog toga, upravo zbog činjenice da je i sam svestan svog kvaliteta koji bi mu zagarantovao mesto u startnoj postavi bilo kog drugog tima. On je izdanak omladinske škole fudbala Barcelone, a za prvi tim ovog kluba je debitovao pre sedam godine, osvojivši čak 19 klupskih trofeja od tada. Međutim, u prošloj sezoni španskog šampionata u postavi tima je bio samo 14 puta. Nedavno je njegov saigrač Sergio Busquets rekao da je razgovarao sa Pedrom i da je jedini razlog njegove neodlučnosti to što je tek četvrta opcija trenera Luisa Enriquea.

Poznate su ranije izjave Pedra da mu se sviđa kako igraju engleski klubovi, pa ne bi bilo veliko iznenađenje ukoliko bi upravo neki engleski klub bio njegova sledeća destinacija. Stoga, uprkos nedavnoj izjavi predsednika Barcelone, Josepa Maria Bartomeua, kojom je on opovrgao povezivanje Pedra sa odlaskom u neki od engleskih klubova, Manchester United je najbliži potpisivanju ugovora sa igračem Barcelone. Postavlja se samo pitanje da li je Van Gaal spreman izdvojiti toliko novca za njegov angažman. Imajući u vidu stanje na tržištu igrača, on ne bi trebao imati takvu dilemu, jer nema sumnje da Pedro vredi i više od 22 miliona evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *