Peru presudio - Srbija u četvrtom šeširu!

Peru presudio – Srbija u četvrtom šeširu!

Srbija će na Svetskom kupu sledeće godine u Rusiji biti u grupi sa svetskim šampionom Nemačkom, zatim najvećim rivalom iz regiona Hrvatskom i na kraju Danskom, dužnikom iz prethodnog ciklusa kvalifikacija za UEFA Euro u Francuskoj!


Ovo je naravno samo jedna od mogućnosti pošto će se žrebanje za grupe obaviti 1. decembra, ali bi bilo veoma zanimljivo videti kakvu bi kvotu za ovakav sastav grupe dala Meridianbet slobodna igra!

Posle pobede Perua u baraž okršaju sa Novim Zelandom, poznati su svi učesnici predstojećeg mundijala, ali su Peruanci koji će učestvovati prvi put posle 1982. godine, srušili nade ljubiteljima fudbala u Srbiji da bi Orlovi mogli da se nađu u trećem šeširu.

Srbija će dakle, težim putem morati da krene u ostvarenje onoga što nije uspela na prethodnom učešću, a to je da se probije u nokaut rundu. Ako će imena protivnika biti poznata posle izvlačenja koje će se obaviti prvog dana sledećeg meseca u zdanju Državne palate u Kremlju, za sada se znaju selekcije sa kojima Orlovi nikako ne mogu da se sastanu, bar ne u prvoj fazi.

Pored selekcije koju je na mundijal odveo Slavoljub Muslin, a tamo će se u toj ulozi naći neko drugi, u četvrtom šeširu su sledeće reprezentacije: Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nigerija, Australija, Japan i Maroko.

Sve zemlje učesnice će biti podeljene u osam grupa po četiri ekipe, a tim da se u jednoj ne mogu naći one sa istog kontinenta. To pravilo je u stvari delimično forme radi jer se u slučaju Evrope ono mora prekršiti zbog toga što odatle dolazi četrnaest timova, pa takvo rešenje ni ne može da se izbegne.

Saznanje da je Peru poslednji učesnik nije mnogo poremetilo predviđanja u vezi toga ko bi u Rusiji mogao da postane novi (ili stari) svetski prvak. U svakom slučaju ne koliko je to učinilo šokantno ispadanje četvorostrukog šampiona Italije.

SrbijaNajveći favoriti su manje-više one selekcije koje su već osvajale FIFA Svetski kup. Tu kao i obično spada i Engleska koja odavno ne može ni da se ”sastavi” na velikim takmičenjima, ali je zato kvota na njihov trijumf odlična – primera radi, Meridianbet će onome ko se sada kladi da će Gordi Albion iznenaditi ostale kandidate (ali i sopstvenu fudbalsku javnost) daje kvotu 20. Isto toliko dobija i Portugal da će slično Španiji onomad, objediniti kontinentalnu i planetarnu titulu!

Pošto nema Čilea, to nije slučaj sa ekipama iz Južne Amerike, od kojih se trenutno, a sigurno i do samog početka mundijala, najbolje kotira Brazil sa kvotom 6,5. Toliko Meridianbet u ovom momentu plaća i za opkladu na uspeh Trikolora, dok nešto manje šanse imaju Španija (8,50) i Argentina (9,00).

Pošto se zna definicija fudbala, a u kojoj je subjekat Nemačka, priloška odredba ”uglavnom”, a predikat ”pobeđuje”, tako su i šanse Pancera da odbrane titulu iz nezvanične kolevke fudbala Brazila i time se izjednače sa Kariokama, procenjene kao najveće i izražene kvotom 6,00.

Od timova koji nisu nikada ranije bili svetski šampioni, najbliža tom uspehu je Belgija kojoj je Meridianbet dodelio koeficijent 15. Ako Rusija iskoristi faktor domaćeg terena (dešavalo se u istoriji ovog takmičenja, naravno), što nije baš verovatno, biće pogođen koeficijent 35,00, koliko vredi trijumf Urugvaja, ali i Hrvatske (34).

Svi u Srbiji bi bili zadovoljni prolaskom jake grupe koja Orlove teško može da zaobiđe, a šok proizveden osvajanjem trofeja Žila Rimea doneo bi hrabrim kladiocima zaokruženu kvotu 100!

Prvo sledeće uzbuđenje nas očekuje 1. decembra, a onda kreću detaljnije prognoze i predviđanja šta će kome doneti pohod na Rusiju!


10.10.2017. Spavaš li mirno FIFA, Srbija stiže u Rusiju!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *