Leganjes

Pitanje za Leganjes: kad ako ne sad?

Vikend u Primeri se završava u ponedeljak uveče u Madridu, gde se na stadionu Butark sastaju Leganjes i Osasuna. Ova utakmica je zanimljiva iz više razloga, od kojih je jedan to što je u pitanju istorijski prvi okršaj ovih timova u najboljoj diviziji u Španiji.
Do ove utakmice, rivali su imali priliku da se sretnu samo u Segundi, a ukupno četiri meča su okončana sa dve pobede Osasune i jednom Leganjesa.
Leganjes se nada da bi baš duel sa Osasunom bio prava prilika da zabeleži prvi trijumf pred svojima navijačima u sezoni. Zanimljivo je da i Osasuna spada u timove koji su i dalje bez pobede na svom terenu, a treći član nesrećnog terceta je Granada.
Uprkos činjenici da su izgubili četiri uzastopne utakmice, popularni Pepinjerosi se i dalje nalaze izvan zone ispadanja, ali zahvaljujući bodovima koje su osvojili u gostima.
Trener domaćih Asijer Garitano na raspolaganu nema samo povređene Omara Ramosa i Mamadu Konea.
Osasuna na Butark stiže sa novim trenerom Hoakinom Kaparosom koji je zamenio Enrikea Martina pod kojim je ekipa iz Pamplone uspela da osvoji samo sedam bodova. Zanimljivo je da je ova ekipa pre nekoliko godina imala čak i lošiji početak sezone, kada je posle 11 kola osvojila svega pet bodova, ali je na kraju ipak uspela da ostane u drušrvu najboljih.
Novi trener Osasune ne može da računa na čak nekoliko prvotimaca koji se nalaze na listi povređenih: u pitanju su Havijer Flano, Digard, Ćavi Alamo, Haime Romero, Fran Merida i Oriol Riera.
Čuveno pitanje glasi: kad ako ne sad? Predlog za tip je pobeda domaćina.
Utakmica počinje u 20:45.