Obamejang

Pjer Emerik Obamejang – najveći adut domaćina

Prve dve utakmice na Afričkom Kupu Nacija se igraju u subotu na stadionu Amiti u gabonskom gradu Librevileu.


Domaćin Gabon ima čast da na otvaranju takmičenja odmeri snage sa debitantom Gvinejom Bisao u okršaju u kojem će imati ulogu velikog favorita. U ulozi selektora reprezentacije domaćina se nalazi Španac Hoze Antonio Kamačo, dok je najveća zvezda fudbaler Dortmunda Pjer Emerik Obamejang.

Uz najboljeg strelca Bundeslige koji ove sezone igra u fantastičnoj formi, od poznatijih imena se nalaze Didijer N’Dong iz Sanderlenda i Mario Lemina iz Juventusa.

2012. godine Gabon je takođe bio domaćin takmičenja zajedno sa Ekvatorijalnom Gvinejom i tada je plasmanom u četvrtfinale ostvario svoj najveći uspeh.

Utakmica koja će se na istom stadionu odigrati u večernjem terminu, trebalo bi da takmičarski bude mnogo interesantnija. Rivali su četvorostruki šampion Kamerun i Burkina Faso, koja je 2013. godine u finalu poražena od Nigerije.

Kamerun ipak u poslednje vreme nije imao previše uspeha, budući da je poslednji trofej osvojio 2002. godine u Maliju. Na takmičenje je poslao mlad tim, koji ne spadau grupu najvećih favorita, ali bi svakako mogao da priredi neko iznenađenje.

Za Burkinu Faso važi slična konstatacija, a jedan od najpoznatijih fudbalera je Bertran Traore koji trenutno nastupa za Ajaks kao pozajmljeni igrač Čelzija.


20.12.2016.Pjer Emerik Obamejang, ili drugo ime za teror!