Plavci

Plavci nastavljaju sa pobedama

Sve što Čelzi treba da uradi je da zadrži pozitivan momenat koji traje još od početka oktobra. Konteova ekipa je u tom periodu kiksnula samo u Liga kupu u gradskom derbiju sa Vest Hemom, dok je u pet premijerligaških mečeva savladala sve svoje protivnike, uključujući i šampiona Lester i Murinjov Mančester i zaposela drugo mesto iza sjajnog Liverpula!
Protivnici su mogli samo da gledaju kako Plavci rešetaju njihove mreže, ne uzvrativši u tim susretima nijednom, dok je Čelzi postigao čak 16 golova!
Konte je poznat kao stručnjak koji ne voli da dira stvari koje funkcionišu, tako da se na Riversajdu očekuje jedanaestorka koja je praktično nepromenjiva više od mesec i po dana.
Jedini pravi problem može da bude nagoveštaj povrede Dijega Koste, koga bi u slučaju da ne bude u sastavu, mogao da zameni Bacuaji.
Šta protiv ovako motivisanog Čelzija mogu da urade Karanka i njegovi fudbaleri? Na koji način postiči gol protiv tima koji nije vadio loptu iz mreže još od 24. septembra i poraza od Arsenala?
Želje domaće ekipe za ovu sezonu se ograničavaju isključivo na opstanak, u čemu im može pomoći samopouzdanje koje su nedavno stekli remijima sa jakim Arsenalom i Mančester Sitijem.
Karanka je uspostavio sistem čija se igra zasniva na jakoj odbrani, od koje su za manje golova odgovorne samo defananzivne linije Čelzija, Mančester Sitija, Arsenala i Totenhema, sve timova koji se nalaze među prvih pet.
Danijel Ajala i Džordž Frend bi zbog povreda mogli da propuste ovu utakmicu.
Midlsbro nije uspeo da postigne gol ni u jednom od prethodnih pet okršaja sa Čelzijem, izgubivši svih pet duela. Štaviše, Midlzbro je Plavce pobedio samo dva puta na prethodnih 17 prvenstvenih mečeva, izgubivši čak 12 puta!
Predlog za tip – NG uz dodatak čiste dvojke.
Utakmica počinje u 17 časova.