Dortmund Benfika

Pljuštaće golovi u Lisabonu, Borusija Dortmund dolazi na megdan

Iako će većina gledati meč PSŽ-Barselona u drugom duelu očekujemo bolji fudbal. Borusija Dortmund i domaća Benfika obećavaju otvoren duel.

Iako počinje nokaut faza Lige šampiona ovo će biti atipičan meč. Obično se u ovoj fazi već timovi brane, igraju mnogo opreznije, ali to nećemo videti u Lisabonu.

Borusija i Benfika su timovi koji sve karte daju na napad i retko završe meč bez gola u svojoj mreži, čak i kada igraju sa mnogo slabijim protivnicima.

Dortmund očekuje ovaj meč sa nestrpljenjem, pošto su daleko od šampionske trke u Bundesligi i sve nade polažu na Ligu šampiona.

Tim Tomasa Tuhela se u prethodnim godinama pokazao kao odličan u nokaut takmičenjima, tako da se “Milioneri” nadaju da bi mogli biti veliko iznenađenje ove sezone u LŠ. Nažalost, obe ekipe imaju velikih problema sa fizičkom spremom.

Benfika strahuje zbog sjajnog Eduarda Salvija, najboljeg stelca i ključnog igrača ekipe, koji još uvek nije siguran za ovaj meč. Čak i ako startuje, neće biti 100 odsto spreman.

Sa druge strane Tuhel ima ogromne probleme u odbrani. Startni bekovi Pišček i Šmelcer su van stroja, kao i Bender, a na ovom meču Tuhel ne može da računa ni na Gecea i Rodea.

Za razliku od Bundeslige u LŠ je Borusija blistala i na poslednjih šest mečeva nema poraz, što pre svega duguju efikasnosti. Na pet od šest poslednjih mečeva su postigli bar po dva gola, a u tom periodu je samo jednom bilo 0-2.

Meridianbet kvota na ovom meču na 3+ je neverovatnih 1,95. S obzirom na probleme u odbrani Borusije i to da oba tima igraju jako napadački fudbal, iznenađuje da se skoro može udvostručiti uloženo na 3+.

To je naš definitivni predlog, uz GG jer će oba golmana bar jednom vaditi loptu iz mreže.