Poraz u Superkupu Juventus mora da ''pegla'' protiv Kaljarija

Poraz u Superkupu Juventus mora da ”pegla” protiv Kaljarija

Sviđalo se to nekome ili ne, Juventus je bez obzira na nedaće sa kojima se suočio na kraju prošle sezone i tokom ovog leta i dalje najveći favorit za osvajanje novog Skudeta, što bi u njegovom slučaju značilo sedmog po redu.


Dostignuće o kojem njegovi rivali mogu samo da sanjaju, kao i da uživaju slušajući one koji predstojeće prvenstvo Italije najavljuju kao jedno od najuzbudljivijih u poslednjih nekoliko godina. Juventus je istorijsku sezonu mogao da završi i krunisanjem za kralja Starog kontinenta, ali je Real bio prejak,  a kao jedna od posledica teškog poraza (4:1) se navodi odlazak Leonarda Bonućija koji je prešao u redove Milana, što je posebno razbesnelo navijače Stare dame.

Zanimljivo je da je otišao i Dani Alveš, ali da je uprkos njegovom ogromnom doprinosu rezultatima Juventusa u poslednjih par godina, njegov prelazak u PSŽ prošao skoro neprimetno.

Poraz u Superkupu Italije od Lacija (3:2) je pokazao da će njih dvojica, pogotovo Bonući, veoma nedostajati zamišljenom odbrambenom zidu Masimilijana Alegrija. Jasno je da Juventus sebi ne sme da dopusti loš početak sezone kao što je to bio slučaj u svakoj od dolaska Alegrija umesto Kontea, jer se nekako očekuje da ostatak konkurencije ovoga puta iskoristi sve što im Stara dama pruži na tacni, a to bi u ovom slučaju bio kiks protiv Kaljarija. Šanse za tako nešto ipak nisu velike, a Alegri bi ovaj susret mogao da iskoristi da isproba pridošlice Daglasa Kostu i Federika Bernadeskija koji bi uz dvojicu Argentinaca, Gonzala Iguaina i Paula Dibalu bili teško zaustavljiva ofanzivna linija.

Trener Bjankonera bi takođe trebalo da se pozabavi načinom kojim bi učvrstio odbranu koja je od Bonućijevog odlaska na pet utakmica primila čak deset golova, jer je Kaljari u prethodnoj sezoni u Seriji A bio prilično efikasan i 55 puta zatresao mreže svojih protivnika.

Ono što je najveći problem ekipe sa Sardinije koju vodi Mauro Rasteli je sličan Juventusovom samo umnožen nekoliko puta jer je od Kaljarija prošle godine više golova primilo samo dva tima, Palermo i Peskara koji su se i preselili u Seriju B.

Od 1998. godine pa do prethodne sezone, Kaljari je u Torinu samo jednom bio bolji od Juventusa (2008/09), dok je u istom periodu izgubio osam i remizirao pet puta.

Ako je rečeno da su odbrane u lošem stanju uoči početka lige, onda je predlog za tip 2+ u prvom poluvremenu, kao i to da će Paulo Dibala postići bar jedan gol, a Meridianbet kvote možete pogledati ovde.


13.8.2017. Ako je Juventus bio bolji u kupu, da li Lacio može da uzvrati u Superkupu?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *