Portugal

Portugal je spreman za Viktorije!

Šampion Evrope Portugal nastavlja svoju kampanju u kvalifikacijama za mundijal u Rusiji, utakmicom protiv Latvije koja će se u nedelju odigrati na stadionu Algarve.
Jasno je da su Portugalci apsolutni favoriti u ovom susretu i da će njihova najveća obaveza biti kako da domaćoj publici gledanje utakmice što više učine zanimljivim, što bi se otprilike trebalo meriti brojem golova u mreži gostiju.
Jedna od stvari koja se obično radi u mečevima u kojima su snage neravnopravne je i isprobavanje novih igrača. Fernando Santoš bi u tom smislu trebalo da nastavi sa uključivanjem još većeg broja talentovanih fudbalera mlađih generacija, što je praktikovao i do sada.
Selesao ima veoma ozbiljne planove vezane za ojačavanje tima zbog veoma ambicioznih planova vezanih za Svetski kup u Rusiji. Neki od mladih fudbalera koji su se već probili u najbolji sastav su Žoao Kanselo i Andre Silva, a tu je i Gelson Martins.
Povređenog Pepea će zameniti Bruno Alveš, a trebalo bi da se u sastav vrati i Nani, koji je propustio poslednju utakmicu zbog povrede. Jaku sredinu terena će najverovatnije činiti Vilijam Karvaljo i Žoao Mario kao starteri, dok će dvojica pomagača biti izabrani između Adrijena, Renata Sančeza, Andrea Gomeza i Bernarda Silve.
Latvija je do sada pobedila samo Andoru i na toj utakmici postigla jedini gol u dosadašnjem delu kvalifikacija, tako da nije previše realno očekivati da baltička selekcija uradi nešto više u Algarveu. Uostalom, Portugal zaostaje za Švajcarcima, što može da znači samo jedno – napadačku igru domaćih od samog početka i verovatno igru koja se popularno zove Viktorija.
Predlog za tip – Portugal postiže najmanje 2 gola u prvom delu igre.
Utakmica počinje u 20:45.