Portugal završava ”francuski posao” već protiv Danske?

Portugal može da završi ”francuski posao” na utakmici u Bragi gde mu je rival Danska, drugoplasirani tim iz grupe I. Sve što je domaćinu potrebno da uradi je da izbegne poraz.
Portugal je posle iznenađujućeg poraza u prvom kolu od Albanije pred svojom publikom, pobedio u svim narednim utakmicama, uključujući i gostovanje u Danskoj.
Najveći adut selekcije domaćina je kao i obično, neverovatni Kristijano Ronaldo, koji je u svojoj karijeri postigao 26 golova u evropskim kvalifikacijama, uključujući i pet koje je dao u ovoj kampanji.
Selektor domaćeg tima Fernando Santos ponovo ima na raspolaganju fudbalera Atletika Tijaga kome je istekla suspenzija, a očekuje se da Bernardo Silva i Dani koji su igrali na prethodnoj utakmici protiv Albanije, ponovo budu u startnoj jedanaestorci.
Morten Olsen je već najavio da će se povući sa mesta selektora reprezentacije Danske na kraju ove kampanje, pa je ostalo je da se vidi još samo da li će to eventualno biti posle kraja kvalifikacija ili Evropskog prvenstva.
Danska je mogla da bude u mnogo boljoj situaciji da nije odigrala samo 0:0 u Jermeniji prošlog meseca, a pogotovo da samo tri dana pre toga nije na isti način završila susret sa Albanijom i to pred svojom publikom. Inače,  ”vikinzi” su kroz  cele kvalifikacije demonstrirali visok nivo igre u odbrani koja je protivnicima dopustila samo četiri gola na sedam utakmica.
Jedan od najzaslužnijih za dobru defanzivu je kapiten Danijel Ager, koji igra izvanredno otkako se vratio u Brondbi.
Kada su u pitanju međusobni susreti, Portugal je mnogo bolji od svog rivala: na ukupno petnaest zvaničnih utakmica, selekcija sa Pirineja je pobedila čak deset puta, dok je njihov protivnik bio bolji u tri slučaja.
Ono što je interesantno je da su sve utakmice osim jedne imale takmičarski karakter.
U poslednjem okršaju u Kopenhagenu, pitanje pobednika je golom u zaustavnom vremenu  rešio niko drugi nego Kristijano Ronaldo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *