Portugalski fudbal: Benfika želi i drugi trofej, Fejsa jedan od aduta!

Portugalski fudbal: Benfika želi i drugi trofej, Fejsa jedan od aduta!

Benfika je već osvojila jedan trofej, ponovo ostavivši iza sebe Porto i Sporting u šampionatu Portugala, ali su apetiti ovog kluba uvek takvi da se ne nikada ne odbacuje mogućnost da se ugrabi novo odličje.


Orlovi takvu priliku imaju u nedelju kada se na Nacionalnom stadionu sastaju sa Gimarešom u finalu portugalskog kupa.

Utakmica je praktično repriza okršaja iz 2013. godine, kada je Gimareš šokirao Benfiku pod vođstvom sadašnjeg trenera Orlova, Ruija Vitorije i osvojio kup pobedivši rezultatom 2:1!

fudbal

Šampion u ovaj okršaj ulazi kao i obično, u ulozi velikog favorita koji mu između ostalog, osigurava i činjenica da su Gimareš ove sezone savladali već tri puta, (sve utakmice odigrane u 2017. godini) uključujući i okršaj na Lužu pre dve nedelje. Rezultat te utakmice je bio 5:0 za Crvene, a tri boda su bila ključna za ostvarivanje nedostižne prednosti u prvenstvu!

Jedan od ponajboljih u redovima šampiona tokom cele sezone je bio srpski fudbaler, nekadašnji igrač Partizana i povremeni reprezentativac, Ljubomir Fejsa.

Štaviše, ekipa punog naziva Vitorija Sport Klub, u prethodnih devet takmičarskih mečeva nije uspela da zatrese mrežu svom slavnom protivniku, primivši u tim duelima 15 golova!

Ipak, ekipa koju sa klupe vodi Pedro Martins, takmičenje u ligi je završila odmah posle Velike trojke portugalskog fudbala, izjednačivši klupski rekord po broju osvojenih bodova! Do takvog uspeha Gimareš je stigao igrajući lep i efikasan fudbal, pogotovo na gostovanjima gde su posle Benfike osvojili najveći broj bodova.

Da li će Gimareš uspeti da posle 4 godine ponovo iznenadi Benfiku? Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


6.12.2016. Benfika “taktizirala“ pre Napolija!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *