Poruka iz Budimpešte: Srbija nastavlja dalje!

Poruka iz Budimpešte: Srbija nastavlja dalje!

Iako je trebalo da igra u večernjem terminu, Srbija će svoj četvrtfinalni meč na FINA Svetskom prvenstvu sa Australijom odigrati znatno ranije, odnosno šampioni će se u bazenu Alfred Hajoš naći u popodnevnim časovima.


Razlog za to je promena predviđenog rasporeda od strane domaćina koji će u to vreme odmeriti snage sa Rusijom, dok je poslednji susret ove faze rezervisan za takmičarski najneizvesniji susret Italije i Hrvatske.

Srbija imala tri slobodna dana na raspolaganju koja su utrošena na treniranje, taktičku pripremu i ”navijanje” za sledećeg protivnika za koga se smatra da je najlakši od svih timova koji su se domogli kruga od osam najboljih selekcija. Međutim, oni koji pamte okršaje ove dve reprezentacije na olimpijskim turnirima u Londonu 2012. i Riju prošle godine, znaju koliko Australija može da bude opasna. Srbija je bila bolja u oba susreta, ali je u Londonu napravila preokret tek u neverovatnoj poslednjoj četvrtini koju je rešila u svoju korist sa 5:0! Slično se desilo i u Riju, samo što je tada rezultat posle prva tri perioda igre bio nerešen.

Prva faza takmičenja, kao i slobodni dani koji su usledili posle toga, nisu doneli nikakvu promenu okolnosti koja bi uticala na ulogu koju šampioni imaju u Budimpešti, a to je status najvećeg favorita za osvajanje druge uzastopne titule najbolje selekcije na planeti.

Srbija

Dejan Savić, a i svi vaterpolisti su se složili u jednome, a to je da apsolutno sve ekipe koje se nalaze na ostrvu Margareta u Budimpešti, žele potpuno istu stvar – da prekinu dominaciju koju Srbija ima u ovom sportu. Veliki pritisak je logična posledica takve situacije, ali ne i nepoznati ”pratilac” Delfina na svim velikim takmičenjima, koji su se sa njim toliko saživeli da opterećenje kao i da ne postoji.

Australija se uvek u najboljoj formi nalazi tokom leta, fizički spadaju među najjače ekipe na turniru, ali se nisu posebno pokazali u susretima sa jakim protivnicima, pošto su ih u grupnojfazi ubedljivo savladali i domaćin Mađarska (13.3) i Italija (13:5). Tokom leta je ova selekcija ćak tri puta ”sparingovala” Savićevom timu i sva tri puta izgubila. Štaviše, Srbija nikada nije izgubila od Australije u zvaničnim utakmicama, ali su poslednja tri takmičarska meča po pravilu bila veoma neizvesna i naterala Delfine da pokažu maksimum svojih sposobnosti.

A da su one velike govori i hendikep koji je Meridianbet postavio na -5.5. Ako su Mađarska i Italija mogle da premaša toliku razliku, zašto ne bi i Srbija? Dakle predlog za tip je H1 i nastavak puta ka odbrani titule.


22.7.2017. Srbija nastavlja takmičenje tek u utorak, protivnik Australija ili Brazil


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *